Tentativa de jaf la o primarie din Arges - unul dintre suspecti, politist comunitar

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 12:29
1651 citiri
Tentativa de jaf la o primarie din Arges - unul dintre suspecti, politist comunitar
Foto: Adevarul

Politistii au reusit sa prinda la un filtru rutier patru dintre cei cinci suspecti in cazul tentativei de jaf de miercuri de la primaria Recea din Arges, unul dintre ei fiind politist comunitar in Bucuresti.

Dupa ce au instituit miercuri dimineata mai multe filtre rutiere in zona de sud a judetului Arges, politistii au oprit la control un autoturism Dacia Solenza in care se aflau cei patru barbati, doi cu varsta de 24 de ani si ceilalti de 23 de ani. Cei patru, surprinsi in timpul jafului de o patrula, au platit unui localnic din Recea suma de 200 de lei si l-au rugat sa-i duca pana in Alexandria. Barbatul nu stia cine sunt cei patru si a fost de acord sa-i transporte cu autoturismul propriu.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre suspecti este politist comunitar in Sectorul 6 al Capitalei.

Cel de-al cincilea individ a reusit sa scape.

Suspectii sunt audiati in prezent la politia Costesti, fiind acuzati de tentativa de talharie, iar cercetarile continua pentru prinderea barbatului care a scapat.

Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arges au instituit filtre in mai multe puncte-cheie din judet, dupa ce mai multe persoane care si-au acoperit fata cu cagule au incercat sa jefuiasca primaria Recea si l-au batut si imobilizat pe paznic.

"In timp ce efectuau serviciul de patrulare impreuna cu jandarmi din cadrul I.J.J. Arges, in noaptea de 03/04.05 a.c., in jurul orelor 03.30, agentii Postului de Politie Recea au surprins 5 persoane avand fetele acoperite, care ieseau din sediul Primariei Recea si care au reusit sa scape fugind prin spatele primariei", a precizat comisarul sef Danut Dinu, purtator de cuvant al IPJ Arges.

Persoanele mascate au dat buzna in primarie in cursul noptii si l-au lovit pe agentul de paza care avea in grija institutia, dupa care au scotocit prin mai multe birourti in cautare de bani.

"Politistii au gasit abandonat un autoturism de productie externa, iar in sediul primariei a fost gasit T. T. de 45 ani din localitate, paznic la aceasta institutie, care a fost agresat de persoanele mascate, in timp ce incercau sa sustraga bunuri. Celui in cauza i-au fost acordate ingrijiri medicale, fiind in afara oricarui pericol. Din sediul institutiei nu au fost sustrase bunuri sau valori", a mai precizat purtatorul de cuvant al IPJ Arges.

S-au speriat in momentul in care prin zona a trecut o patrula intercomunitara si au fugit pe jos, pe usa din spatele primariei. Indivizii si-au abandonat autoturismul in zona. Agentul de paza batut a fost transportat pentru ingrijiri la Spitalul Judetean Arges.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#suspecti tentativa jaf primarie, #politist comunitar suspect , #jaf