Jandarmii batuti la mitingul din 10 august au fost decorati. Sapte persoane care i-au agresat, trimise in judecata

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 20:23
6296 citiri
Jandarmii batuti la mitingul din 10 august au fost decorati. Sapte persoane care i-au agresat, trimise in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei doi jandarmi batuti de mai multe persoane la mitingul din 10 august au fost decorati de catre ministrul Carmen Dan, impreuna cu alti militari si politisti care au intervenit pentru a salva vieta unor persoane ori s-au evidentiat prin fapte deosebite.

In cadrul ceremoniei, care a avut loc la sediul MAI, au fost decorati 38 de militari si politisti care au avut rezultate remarcabile in activitatea desfasurata.

Printre acestia se afla si subofiterii de jandarmi Cristian Felega si Stefania Nistor, carora le-au fost acordate distinctii pentru curajul dovedit in momentul atacarii lor de catre un grup de persoane violente, la protestele din 10 august.

De asemenea, cu ocazia Zilei Nationale, au fost inaintati in gradul urmator inainte de termen 3.000 de ofiteri si subofiteri sau agenti din MAI.

Sapte persoane au fost trimise in judecata in dosarul agresarii celor doi jandarmi

In dosarul agresarii celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, au fost trimis in judecata sapte persoane de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Acestea au fost deferite justitiei pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor - intrucat femeii jandarm i-a fost furata arma, uz de arma fara drept si tulburarea ordinii si linistii publice,

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 10 august, in timp ce se aflau in public, in Piata Victoriei din Bucuresti, sector 1, in timpul unei manifestatii de protest, cinci dintre inculpati, alaturi de alte persoane, au agresat doi subofiteri de jandarmi aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, aplicandu-le lovituri cu pumnii si picioarele in diferite zone ale corpului.

Totodata, prin actiunile violente comise asupra persoanelor vatamate, inculpatii au tulburat ordinea si linistea publica, creand un puternic sentiment de teama numeroaselor persoane prezente la manifestatia de protest.

"In imprejurarile descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vatamate arma din dotare cu incarcatorul aferent. A doua zi, acesta a mers impreuna cu un alt inculpat, pe un teren situat in apropierea localitatii Petrachioaia, jud. Ilfov, unde au executat doua focuri de arma", mai spun procurorii.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#jandarmi batuti proteste, #jandarmi batuti 10 august , #jandarmi