Seful Jandarmeriei da vina pe protestatari pentru incidentul auto in care a fost implicat un deputat

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 02:13
11836 citiri
Seful Jandarmeriei da vina pe protestatari pentru incidentul auto in care a fost implicat un deputat
Foto: Facebook/ Jandarmeria Romana

Seful Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, a declarat ca incidentul de miercuri seara, in care a fost implicat deputatul Ioan Terea, a fost provocat de protestatari, informatiile fiind furnizate de sursele din teren.

De asemenea, Cucos a precizat ca unul dintre cei doi protestatari are mai multe amenzi din cauza miscarilor de strada la care ar fi participat.

Seful Jandarmeriei Romane a descris profilul protestatarului modern, precizand ca acesta actioneaza la limita legii, incercand sa provoace fortele de ordine.

"Protestatarul de astazi si-a schimbat profilul foarte mult. Lucreaza la limita legii, stie legea extraordinar de bine. Provoaca foarte mult si astepta o reactie violenta din partea noastra pentru ca ar empatiza in spatiul public. Noi trebuie sa ramanem echilibrati, e foarte greu echilibrul asta", a sustinut Sebastian Cucos la Antena 3.

Acesta a facut apel la protestatari sa-i izoleze pe provocatori.

"In spatele a ceea ce vedeti dumneavoastra ca si forte de ordine, exista si foarte multe lipsuri pe care le gestionam de ani buni. Sunt lipsuri care se aduna de ani de zile. Ne uitam la organizare. Imi spuneti ca avem un miting spontan cand vine cu statie emisie-receptie dupa el?

Izolati-i pe aia, scoateti-i din grup si demonstrati ce vreti voi! Nu inteleg sa lovesti, sa dai foc, sa injuri. Daca promovam o lumea civilizata, va rog eu sa o faceti asa cum vreti sa devina tara in care sunteti, nu o faceti cu violenta", a adaugat Sebastian Cucos.

Deputatul s-a ales cu dosar penal

Parchetul General a deschis un dosar de vatamare corporala, dupa ce deputatul Ioan Terea ar fi lovit, miercuri seara, doi protestatari.

"Am zis ca de cate ori iese o masina din curtea Parlamentului, sa ne aratam nemultumirea fata de gestul pe care ei l-au facut in parlament, sa traversam din staga in dreapta astfel incat sa vada ca noi suntem acolo si ca suntem nemultumiti.

Ionel, prietenul meu, a traversat si se vede si in filmare ca domnul deputat a oprit ostentativ pe trecerea de pietoni, acrosandu-l la genunchi pe Ionel. Cand am vazut chestia asta, m-am dus sa filmez, sa vedem cine este si cand am ajuns in fata masinii, el era in miscare, cu o viteza foarte mica, nu a plecat in tromba, asigurandu-se ca nu loveste pe nimeni.

In momentul in care a vazut ca nu ne dam la o parte, a accelerat si m-am dat in partea dreapta a masinii, pentru ca nu voiam sa ma urc pe capota. M-a lovit cu oglinda, m-am agatat de capota si m-a tarat vreo 10 metri. Se vede pe filmare ca nu s-a aruncat nimeni pe capota si se vede cum a oprit pe trecerea de pietoni, nu pe linia care il obliga sa opreasca pana in trecere", a declarat, pentru Mediafax, Cristian Mihai Dide, unul dintre cei doi protestatari care ar fi fost raniti.

Acesta sustine ca va inainta, alaturi de al doilea protestatar, o plangere penala catre organele de ancheta.

"Eu nu am nimic, dar Ionel a acuzat niste dureri la genunchi, nu foarte mari, are ceva ca o vanataie, oricum, ceva minor. Noi ne-am asumat aprope tot de cand protestam in Piata Victoriei. Nu ne mai sperie nimic de cand Radulescu a iesit sa spuna ca meritam sa fim impuscati, ne asumam de cand politia locala de imbranceste la sedintele de consiliu ale Primariei Capitalei", a mai spus barbatul.

Deputatul PSD Ioan Terea a declarat, joi, ca dosarul deschis pe numele sau pentru vatamare corporala este "o aberatie" si a tinut sa-i critice pe politistii prezenti miercuri seara, afirmand ca nu si-a putut inchipui ca "Politia actioneaza cu asa o frica".

"O aberatie. Dosar penal, trebuia sa fac eu plangere penala la ceea ce mi-au facut la masina", a acuzat Terea.

El a mai spus ca, totusi, nu va face plangere impotriva protestatarilor implicati in incident.

"Eu nu intru in conflict, sa plec cu declaratii la Parchet si asa mai departe", a adaugat deputatul social-democrat, precizand ca isi va repara singur autoturismul.

Deputatul PSD a negat insa ca ar fi intentionat sa-i acroseze pe manifestanti. "Cum sa-i acrosez? Cu partea laterala a masinii? Ca pe botul masinii nu sunt niciun fel de urme, doar pe lateral stanga", a spus Terea.

Citeste si

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#proteste Bucuresti legile justitiei , #jandarmi