Jandarmeria, amendata pentru ca nu a adus in instanta copii bolnavi sau plecati din localitate

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 16:58
3004 citiri
Jandarmeria, amendata pentru ca nu a adus in instanta copii bolnavi sau plecati din localitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Jandarmeria Romana a fost amendata cu 2.000 de lei, prin decizia judecatorului care se ocupa de dosarul in care sase angajate ale gradinitei "Micul Regat" din Constanta au agresat mai multi copii, pentru ca jandarmii nu i-au adus pe minori in instanta, desi au fost emise mandate de aducere pe numele acestora.

Vineri a avut loc un nou termen in acest dosar, in care ar fi urmat sa fie audiati minorii implicati in acest caz. Insa jandarmii care ar fi trebuit sa puna in aplicare mandatele de aducere nu au reusit sa faca acest lucru, deoarece copiii fie erau plecati din localitate, fie erau bolnavi, avand adeverinte medicale in acest sens.

Sedinta a debutat cu audierea medicului Ecaterina Marga, care eliberase o adeverinta medicala ca unul dintre copii era bolnav la termenul precendent, motiv pentru care nu s-a prezentat in instanta. Medicul a spus ca pacientul avea frisoane, stari febrile, varsaturi, a recomandat ca acesta sa nu fie scos in colectivtate, el lipsind si de la scoala cateva zile, iar in acest sens a eliberat o scutire pentru a-i fi motivate absentele la unitatea de invatamant.

Apoi, avocatul Marius Mocanu, aparatorul uneia dintre partile civile din dosar, a depus mai multe probe la dosar, inclusiv pareri ale unor psihologi, ca nu se recomanda audierea copiilor si a cerut judecatorului sa stabileasca un cadru in care audierea ar putea avea loc, daca instanta decide in continuare sa mentina necesitatea administrarii acestei probe.

Avocatul a cerut ca minorii sa fie considerati martori vulnerabili, asa cum scrie in lege, si sa fie audiati in sedinta secreta si in prezenta unui psiholog.

Totusi, judecatorul Bogdan Arhip a spus ca doreste ca audierea sa aiba loc in sala de judecata in prezenta partilor, respingand astfel solicitarea aparatorului. El nu a fost de acord ca minorii sa fie incadrati ca martori vulnerabili, precizand ca acest statut se acorda in cazul in care ei se simt amenintati de alte persoane.

La final, judecatorul Bogdan Arhip a decis amendarea Jandarmeriei Romane cu 2.000 de lei pentru ca jandarmii constanteni nu au pus in aplicare mandatele de aducere a copiilor in fata instantei. El a spus ca va emite din nou mandate de aducere pentru minori la termenul urmator si va cere Jandarmeriei sa desemneze reprezentanti pentru aceasta misiune. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 28 octombrie.

Sase persoane de la gradinita privata "Micul Regat" din Constanta sunt judecate pentru purtare abuziva, dupa ce i-ar fi agresat, in mai multe randuri, pe copii. Totul a iesit la iveala in urma cu doi ani, dupa ce un parinte a observat ca, de cate ori se intorcea de la gradinita, copilul sau era speriat si avea cosmaruri noaptea, astfel ca a decis sa monteze intr-o jucarie un aparat de inregistrare.

Ulterior, chiar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale gradinitei private s-a putut observa cum copiii erau agresati de catre femeile care ar fi trebuit sa aiba grija de ei, fiind loviti, amenintati, iar unii parinti au reclamat ca celor mici li se dadea vin pentru a dormi la pranz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Jandarmerie amendata, #Jandarmerie amendata copii instanta , #jandarmi