Jandarmul care a lovit cu pumnul protestatarii a fost identificat. Cum incearca Jandarmeria sa justifice gestul

Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 14:12
9282 citiri
Jandarmul care a lovit cu pumnul protestatarii a fost identificat. Cum incearca Jandarmeria sa justifice gestul
Foto: captura Facebook

Jandarmul care sambata seara a lovit cu pumnul mai multi manifestanti in timpul protestului din Bucuresti a fost identificat.

Informatia a fost transmisa de Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti pe pagina de Facebook.

"La acest moment, cunoastem identitatea jandarmului din dispozitiv si in urma derularii acestei proceduri de verificare vom stabili exact ce anume a condus la o astfel de atitudine", a transmis Jandarmeria.

Reprezentantii institutiei au incercat sa ofere si o explicatie pentru gestul colegului lor.

"Pentru cei care nu sunt familiarizati cu dinamica unei astfel de misiuni, extrem de complexe, va informam ca dispozitivele de ordine publica au mecanisme de autoreglare in timpul desfasurarii misiunii.

Exista situatii in care jandarmii din prima linie, aflati de multe ore in dispozitiv, in picioare, in conditii meteorologice deosebite, pot fi supusi unei presiuni extrem de mari, presiune ce poate genera si astfel de comportamente. Responsabilitatea acestei actiuni punctuale, a unui jandarm, va fi stabilita de verificarile interne", a transmis Jandarmeria.

Reprezentantii Jandarmeriei mai sustin ca sunt necesare explicatii pentru a intelege intregul context si "a nu judeca distorsionat o misiune de ordine publica care, in ansamblu, s-a desfasurat in conditii de normalitate, fara a exista incidente majore, persoane ranite sau distrugeri ale bunurilor publice".

Amintim ca sambata seara un jandarm a fost filmat in timp ce lovea cu pumnul, in mod repetat, mai multi protestatari.

Jandarmeria a anuntat, duminica dimineata, ca a fost demarata o ancheta. In acelasi timp, pe Facebook circula imagini in care apare un jandarm despre care se spune ca ar fi cel care a lovit protestatarii. Intr-una dintre poze, jandarmul respectiv apare alaturi de Liviu Dragnea, incercand sa il protejeze pe presedintele PSD intr-un moment in care jurnalistii il filmau si voiau sa ii adreseze intrebari.

A.G.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#jandarm batut protestatari identificat, #jandarm batut protestatari, #jandarm batut protestatari Bucuresti , #jandarmi