Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Liderii jandarmilor batausi din 10 august sunt bine infipti in functii si la un an de la protestul diasporei: Sindile redevine No 2 in Jandarmeria Romana

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 07 August 2019, ora 12:01
12166 citiri
Liderii jandarmilor batausi din 10 august sunt bine infipti in functii si la un an de la protestul diasporei: Sindile redevine No 2 in Jandarmeria Romana
Foto: Jandarmeria Romana

Cei trei sefi ai Jandarmeriei Romane implicati in interventia brutala asupra protestatarilor din 10 august sunt, in continuare, la un an de la eveniment, in functii de conducere.

Rotatia sefilor a inceput luni, dupa ce ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anuntat ca seful Jandarmeriei, Catalin Ionut Sindile, a fost schimbat din functie cu generalul de brigada Constantin Florea, care conducea Inspectoratul de Jandarmi Dolj.

O alegere cel putin neinspirata, in contextul in care trupe de jandarmi din Craiova au fost aduse in Bucuresti, pe 10 august 2018, pentru a participa la interventia asupra protestantilor din Piata Victoriei.

Acestia ar fi fost condusi la Bucuresti de seful Brigazii Mobile de Jandarmi din Craiova, potrivit europarlamentarului PNL, Marian-Jean Marinescu.

Sindile, numarul 2 din Jandarmerie

Potrivit site-ului Jandarmeriei, Catalin Ionut Sindile se intoarce pe functia detinuta anterior, cea de prim-adjunct al inspectorului general si sef al Statului Major al Jandarmeriei Romane. Adica Numarul 2 din conducerea Jandarmeriei, fix functia pe care o detinea si pe 10 august 2018.

Potrivit site-ului Jandarmeriei Bucuresti, Sebastian Cucos, fost sef al Jandarmeriei si fost prim-adjunct al sefului Jandarmeriei, a revenit deja in functia de director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti. Pe 10 august, Cucos era imputernicit pe functia de sef al Jandarmeriei Romane.

Sursa: Jandarmeria Bucuresti

Cazan, in carti pentru a fi adjunct la Capitala

Fostul sef al Jandarmeriei Bucuresti, maiorul Laurentiu Cazan, cel care a coordonat interventia jandarmilor la protestul din Piata Victoriei, nu are momentan nicio functie de conducere. El era imputernicit pana ieri pe aceasta functie, insa mandatul sau a incetat dupa ce Sebastian Cucos s-a intors la sefia Jandarmeriei Bucuresti.

Insa Laurentiu Cazan candideaza pentru functia de adjunct al directorului general pentru ordine publica la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si a trecut cu brio de prima etapa, potrivit site-ului Jandarmeriei Bucuresti.

Sursa: Jandarmeria Bucuresti

"Fantoma alba", inca in functie

Un alt personaj principal in interventia jandarmilor asupra protestatarilor din 10 august, colonelul Catalin Paraschiv, denumit "Fantoma alba", este in continuare la conducerea Brigazii Speciale a Jandarmeriei.

In dosarul procurorilor militari, Catalin Paraschiv a fost audiat ca martor.

Sursa: Brigada Speciala

Acuzatiile procurorilor

In dosarul violentelor de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, Parchetul General a anuntat, pe 21 septembrie 2018, ca Sebastian Cucos si Catalin Sindile sunt urmariti penal pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata.

In acelasi dosar, maiorul Laurentiu Cazan este urmarit penal pentru abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual si participatie improprie la uz de fals.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Catalin Sindile Jandarmerie, #Sebastian Cucos Jandarmerie, #Laurentiu cazan Jandarmerie, #dosar 10 august , #jandarmi