Aberatia zilei: Amnistieeeeeeeeee!

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 16:50
7200 citiri
Aberatia zilei: Amnistieeeeeeeeee!
Foto: Arhiva (Adevarul)

Ideea de "amnistie generala" se iveste din cand in cand in mintea unuia sau altuia (de obicei prin tagma politicienilor) ca un cos plin de puroi pe obrazul unui puber. Ultimul pe lista doritorilor este Sorin Ovidiu Vintu.

Probabil ca omul de afaceri si-a tras pumni in cap dupa ce a vazut ca politicienii au facut ce i-a sfatuit - au "intarit statul", ceea ce l-a adus de mai multe ori in spatele gratiilor.

Dosarul Petromservice: Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani de inchisoare

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul FNI

"Singura solutie este ca intreaga clasa politica actuala, in frunte cu domnisoara Iohannis, sa decida restartarea aparatului administrativ, restartarea Romaniei, printr-o amnistie generala", a scris recent pe blog Sorin Ovidiu Vintu.

Comentariul respectiv este unul extrem de spumos, fiind greu de spus cat e seriozitate si cat mistocareala in textul postat de tatal FNI pe Internet.

De exemplu, la ce categorie putem incadra urmatoarea afirmatie "SRI-ul face ravagii; instaleaza tehnica de monitorizare in lifturi, in closete, in dricuri, in prezervative si sub mesele din carciumile la moda"? La o adica, baga cineva mana in foc ca nu e asa?

CNSAS: Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii

"Urmare a valului urias de arestari din toate sectoarele de activitate, tara s-a blocat, nimeni nu mai semneaza nimic", mai scrie Sorin Ovidiu Vintu. Asta nu e adevarat, dovada ca infractori din toate straturile sociale, de la politisti sau sefi de consilii judetene si pana la profesori universitari, continua sa ia spagi pe propria semnatura.

"Nu va dati seama ca tara pe care chipurile 'v-ati luat-o inapoi' vi se prabuseste, la propriu, in cap", mai scrie SOV. Asta e adevarat. Dar nu pentru ca, asa cum spune el, functionarii se tem sa mai semneze contracte de asfaltare, de reabilitare a blocurilor sau de ridicare a unor spitale, ci din cauza ca sunt in mare parte impostori numiti politic, incapabili sa faca ceva bun pentru societate.

Sorin Ovidiu Vintu spune ca una dintre solutii este amnistia generala pentru ca, explica el, ea are mai multe avantaje, cum ar fi acelea ca "se indreapta numeroasele erori judiciare facute de judecatori tampiti sau de rea-credinta" sau ca "dispare teama functionarului", "iar spaima prin care a trecut ii va pondera semnificativ lacomia" (ba dimpotriva, odata ce te-ai obisnuit cu veceul turcesc, banii ramasi in conturi din cauza incapacitatii statului de a-i confisca te-ar putea motiva sa mai faci ce-ai facut iar, si iar, si iar...).

Vintu: Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata

Dar cel mai amuzant argument invocat de SOV are legatura cu cel mai sobru personaj public din Romania - generalul Florian Coldea (se zvoneste ca nimeni nu l-a vazut vreodata razand in public).

"Se duce dracului puterea nelegitima pe care Coldea si ai lui au dobandit-o. Nu vor mai putea santaja pe nimeni, nu vor mai putea speria pe nimeni cu dosare", sustine Vintu.

Poftim?! Ce?! Hmmm... N-are nicio logica. De amnistie se bucura cei condamnati deja, prin urmare nesantajabili.

Daca-i asa, putem gasi o sumedenie de alte false argumente pentru a da o amnistie generala. De exemplu:

- Sa sporim natalitatea

- Sa crestem vanzarile de bijuterii

- Sa scapam editurile de corvoada de a publica tot felul de nimicuri asumate de detinutii de lux

- Sa sporim randurile celor care il injura public pe Traian Basescu pana ce numarul lor trece de pragul cerut la referendumul de demitere

- Sa fie mai multi spectatori la concertele lui Fuego si suporteri pe stadioane

- Ca sa fie bine, sa nu fie rau, cum obisnuieste sa zica regele fotbalului din Romania.

Sa vorbesti despre amnistie generala intr-o tara mancata pana la os de coruptie si in care cateva zeci de procurori DNA se lupta eroic cu o mafie generalizata, incercand sa readuca in buzunarele cetatenilor milioanele de euro furate, asta e o aberatie de la care speram ca isi vor lua gandul o buna perioada de timp senatorii si deputatii nostri.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Vintu amnistie generala, #amnistie parlament, #Vintu Coldea , #justitie