Adjunctul lui Nuland, in Romania: Oficialii sa arate societatii ce inseamna sa respecti statul de drept

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 09:55
3073 citiri
Adjunctul lui Nuland, in Romania: Oficialii sa arate societatii ce inseamna sa respecti statul de drept
Foto: Arhiva

Adjunctul Victoriei Nuland, Hoyt Lee, sustine ca oficialii si diplomatii trebuie sa fie un exemplu pentru cetateni in ceea ce priveste statul de drept si independenta justitiei si a presei.

Asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, s-a aflat, marti, intr-o vizita in Bucuresti si a stat de vorba cu membri ai Administratiei Prezidentiale, lideri politici, dar si cu reprezentanti ai societatii civile, despre aspecte precum legislatia din Romania si situatia din Ucraina, relateaza Mediafax.

Hoyt Yee a declarat, intr-un interviu acordat agentiei de stiri, ca Statele Unite si Romania au cazut de acord asupra faptului ca oficialii trebuie sa adopte o inalta conduita, dar si a faptului ca nimeni nu este mai presus de lege.

Mesajul Victoriei Nuland pentru Romania. Accent pe libertate si democratie (Video)

"Nu am discutat despre legi individuale in timpul vizitei mele. Legislatia aflata in curs de adoptare nu a fost parte a discutiilor mele. In general am discutat despre importanta statului de drept si cred ca SUA si Romania au cazut de acord asupra importantei unor standarde inalte privind conduita oficialilor statului, a principiului ca nimeni nu este deasupra legii, ca legea se aplica tuturor in mod egal si ca este important pentru oficiali sa dea un exemplu pentru restul societatii", a afirmat acesta.

"Fie aici, fie in SUA, diplomatii, oficialii trebuie sa arate calea, sa arate societatii ce inseamna sa respecti statul de drept, ce inseamna sa respecti independenta judiciara si independenta mass-media", a adaugat oficialul american.

Yee spera la o solutia diplomatica pentru criza din Ucraina

Hoyt Yee a spus ca a discutat cu oficialii romani si despre situatia din Ucraina, mentionand ca spera ca noile sanctiuni impuse Rusiei de SUA sa dea rezultate, astfel incat conflictul sa poata fi rezolvat pe cale diplomatica.

SUA au impus sanctiuni noi Rusiei: Cine sunt cei vizati

"Cu siguranta speram ca diplomatia va putea gasi o solutie la actiunile agresive ale Rusiei care au destabilizat Ucraina si au creat tensiuni in Ucraina, si ca actiunile intreprinse impreuna cu partenerii europeni vor avea succes in dezescaladarea tensiunilor. (...)

Speram foarte mult ca aceste sanctiuni vor convinge Rusia sa schimbe macazul, sa-si respecte angajamentele asumate la Geneva, in urma cu 10-11 zile, pentru a convinge fractiunile proruse din Ucraina sa paraseasca cladirile pe care le ocupa in prezent, sa elibereze ostaticii OSCE si sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei.

Suntem hotarati sa punem presiune asupra Rusiei pentru a-i arata ca avem intentii serioase in a ne asigura ca isi va respecta angajamentele potrivit legislatiei internationale, obligatiile pe care si le-a luat la Geneva si inainte", a detaliat adjunctul lui Nuland.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#adjunct Nuland Romania, #adjunct Nuland stat drept, #adjunct Nuland Ucraina , #justitie