Alina Bica, arestata preventiv. ICCJ verifica legalitatea masurii

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 20:19
2467 citiri
Alina Bica, arestata preventiv. ICCJ verifica legalitatea masurii
Foto: Antena1

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) verifica miercuri legalitatea masurii arestarii preventive a fostei sefe a DIICOT Alina Bica, dupa ce aceasta a fost trimisa in judecata in stare de arest de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul privind acordarea de despagubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitala.

Verificarea masurii arestarii preventive este o etapa obligatorie care se face dupa trimiterea in judecata a unor inculpati in stare de arest iar decizia judecatorilor poate fi contestata.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie AGERPRES, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei (MJ) in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Ioan Niculae, despre acuzatiile ca i-ar fi dat mita Alinei Bica: Asta se urmareste

In dosar, au fost deferiti justitiei pentru aceeasi fapta si alte persoane care erau in componenta Comisiei: Crinuta Dumitrean, presedinte ANRP, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru, toti in stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP, Catalin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, sef birou in MJ, toti sub control judiciar, si Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru coruptie in alta cauza.

Pe cine vrea ministrul Cazanciuc la sefia DIICOT, in locul Alinei Bica

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei Emil Nutiu, in stare de arest preventiv, evaluator, si Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despagubirii, ambii pentru complicitate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii au solicitat instantei mentinerea masurilor preventive dispuse in cazul inculpatilor, dar si cea a sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile si sumelor de bani apartinand acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Bica activitate DIICOT, #Alina Bica dosar DNA, #Alina Bica judecata , #justitie