Atacul slugilor (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 08:31
11360 citiri
Atacul slugilor (Opinii)
Foto: dcnews.ro

In urechile lui Dan Voiculescu zangane din ce in ce mai amenintator catusele. Dosarul ICA, in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, se intoarce la Inalta Curte dupa ce Tribunalul Bucuresti a refuzat sa pice in plasa penibilei stratageme a amanarii depunerii juramantului.

"Calitatea de senator este rezultatul exercitarii unui drept fundamental al cetatenilor, dreptul de a alege, pe cand mandatul de senator sau deputat este rezultatul unor formalitati legale legate de exercitarea acestui mandat", se arata in motivarea deciziei de a retrimite cauza la ICCJ.

Acolo Dan Voiculescu a picat la cel mai dur complet, cel care l-a condamant si pe Adrian Nastase. Este foarte posibil ca solutia sa fie data rapid, iar "Felix" sa ii ia locul fostului premier la Rahova.

Dan Voiculescu este disperat si disperarea lui este motorul unui nou asalt violent asupra institutiilor statului. Tot ce tine de Justitie trebuie distrus, piatra pe piatra sa nu ramana! Daca asaltul avandu-i in prim plan pe liderii USL a esuat, iar Victor Ponta s-a aratat reticent sa reporneasca la atac, in lupta au fost aruncate slugile din linia a doua, la fel de turbate ca stapanul lor.

In Parlament atacul ii are ca varf de lance pe doi dintre locotenentii lui Crin Antonescu: Sorin Rosca Stanescu si proaspata achizitie de mare valoare George Becali. Difera stilistica, scopul e acelasi. Oierul devenit membru al Comisiei Juridice cheama la nesupunere fata de ANI, instiga la nerespectarea legii ANI si anunta urlat desfiintarea agentiei.

"Sa inteleg ca noi, Comisia Juridica, care ridicam mana pentru avize, pentru legi in tara romaneasca, trebuie sa cerem punct de vedere, pentru ca noi nu putem sa interpretam o lege si cerem punct de vedere de la ANI? In opinia mea, ar trebui sa fie invers: ANI ar trebui sa ceara punct de vedere de la Comisia Juridica. (...)Inseamna ca nu avem niciun fel de demnitate si nu avem cunostinte juridice ca sa putem sa interpretam o lege. (...) trebuie sa punem odata piciorul in prag sa nu ne mai umilim si sa nu mai fim subalterni". Un alt colonel Dogaru.

Sorin Rosca Stanescu duce atacul in termeni pasamite intelectuali, pe alocuri metaforici, prin studiouri de televiziune cu gazde obediente care-l privesc ca pe o somitate:

"ANI nu ar trebui sa existe. Au fost dezbateri in partid, si in PNL si PSD, si in interiorul coalitiei, in legatura si cu alte institutii (DNA, ANI - n.red.) care trebuiesc fie desfiintate sau restructurate, coafate. Asta e o discutie care va avea loc si este necesara in interiorul grupului parlamentar".

Daca ne uitam la ce a incercat USL sa faca in vara cu CCR, intelegem exact ce inseamna coafare. SRS este tot un securist ca si Dan Voiculescu. Vorbesc aceeasi limba, folosesc aceleasi metode, se preteaza la orice.

O alta unealta a lui Dan Voiculescu, instalata in fruntea Ministerului de Justitie, a declansat, ajutata din umbra de nevasta condamnatului pe coruptie Costiniu, incaierarea stupida dintre procurori si judecatori, dupa alegerea Oanei Schmidt Haineala in fruntea CSM.

E simplu de manipulat un astfel razboi, mai ales cand cunosti foarte bine sistemul din interior, folosind cu cinism vanitatile si rivalitatile traditionale dintre diferitele categorii de magistrati. Miza e mare, pentru ca pe la CSM trec anul acesta nu numai cei doi procurori sefi, ci si viitorul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Toata agitatia este insotita de harmalia mediatica infernala de la Antena 3, a carei isterie este vecina apoplexiei. De zile intregi, postul lui "Felix" ii toaca marunt pe procurori, ii instiga violent pe judecatori, demonizeaza conducerea CSM.

Adrian Nastase este victimizat, ca detinut politic inocent, in temeni de omagiu ceausist, cu lacrimi in coltul ochilor si voci tremurande. Culmea (cel putin de pana acum) a fost atinsa prin prezentarea marilor erori ale Justitiei ticaloase impotriva unor oameni nevinovati, in frunte cu nefericitul Marcel Tundrea.

Pentru Dumnezeu, nu exista sistem de justitie fara erori! Toate au inregistrat astfel de esecuri, unele chiar intrate in istorie, precum cazul Dreyfuss. Erorile judiciare sunt principalul motiv invocat de adversarii pedepsei cu moartea.

Nu stiu daca numarul erorilor judiciare din Romania este mai mare decat in alte tari, dar a invoca simpla lor existenta, a lua cazuri de acum 2 decenii pentru a le imputa magistratilor de astazi si a le pune in rand cu cazurile unor politiceni corupti care se tem de pedeapsa mi se pare o manipulare ingrozitoare.

Iar titlul sub care se desfasoara mascarada este de-a dreptul sfidator: "Cine se teme de o justitie independenta?"

Dan Voiculescu este primul care se teme de o justitie independenta. Aceea care este pe cale sa-l trimita la puscarie. El si toti penalii din USL care nu stiu acum cum sa ingroape inceputul de reforma reusita in justitia romaneasca. Nu stiu cum sa ingroape ANI, cum sa aduca procurorii la ordin politic si CSM sub control parlamentar.

Dan Voiculescu, haita pe penali pe care o reprezinta si slugile sale sunt gata sa distruga pana la ultima caramida, pana la ultima farama de credibilitate institutiile statului indiferent care va fi pretul extern al acestui nou asalt, vizibil si de pe Marte nu numai de la Bruxelles.

Am ajuns la momentul "care pe care", in care nu intra in discutie decat argumentele supravietuirii. Penalii sau statul de drept?

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#justitie Guvern Victor Ponta, #dan Voiculescu justitie, #Dan Voiculescu proces , #justitie