Avocata lui Cristian Cioaca a solicitat recuzarea instantei

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 13:51
2515 citiri
Avocata lui Cristian Cioaca a solicitat recuzarea instantei
Foto:luju.ro

Avocata fostului politist Cristian Cioaca a solicitat, marti, recuzarea instantei care judeca pe clientul sau pentru savarsirea infractiunii de omor.

Solicitarea a fost motivata prin faptul ca judecatorul s-ar fi antepronuntat in cauza prin modul in care a validat rechizitoriul intocmit de Parchet. Sedinta de judecata a fost suspendata pentru solutionarea cererii de recuzare.

Fostul politist Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu, a fost escortat marti de la Penitenciarul Colibasi la Tribunalul Arges, unde urma sa se desfasoare un nou termen in procesul de omor si profanare de morminte.

Dosarul a fost programat la Completul 4 - Fond de la Sectia Penala a Tribunalului Arges, alaturi de alte 15 cauze, conform informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata.

Instanta urma sa se pronunte la termenul de marti si asupra mentinerii arestarii preventive a inculpatului.

La termenul anterior, din 3 martie, instanta de fond a solicitat Judecatoriei Pitesti sa desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioaca, care sa-l reprezinte in procesul penal in care tatal sau este judecat pentru omor calificat si profanare de morminte.

Judecatoria Pitesti a decis, pe 14 martie, ca un avocat sa fie curator special al minorului, care are calitatea de parte vatamata in proces. Avocatul din oficiu, membru al Baroului Arges, a fost tras la sorti de instanta, dupa ce propunerile de curator special formulate de avocatii care reprezinta interesele lui Cristian Cioaca si ale familiei Ghinescu au fost respinse.

Un nou termen in dosarul de omor al lui Cristian Cioaca

Emilia Ghinescu si Robert Ghinescu, mama si, respectiv, fratele Elodiei, au calitatea de parti civile in procesul penal.

Cristian Cioaca este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care politistul Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a transat cadavrul victimei si a transportat fragmentele intr-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai sustin ca, in noaptea savarsirii crimei, copilul minor al cuplului se afla in apartamentul in care locuiau cei doi soti.

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#avocata Cioaca recuzare instanta, #juecatori dosar Cioaca, #Cristian Cioaca Penitenciar Colibasi , #justitie