Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avocatul Daniel Costel Petre, acuzat de trafic de influenta, a fost arestat preventiv

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 09:58
3845 citiri
Avocatul Daniel Costel Petre, acuzat de trafic de influenta, a fost arestat preventiv

Avocatul Daniel Costel Petre de la Baroul Bucuresti, acuzat ca ar fi primit bani pentru a interveni la judecatori, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate duminica seara de Curtea de Apel a Capitalei, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa de instanta in cazul Ionelei Carmen Dancuta, cea prin care avocatul ar fi primit bani pentru a interveni la instante, sustin procurorii.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Avocatul Daniel Costel Petre a fost retinut duminica intr-un dosar de trafic de influenta, fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi cerut si primit bani pentru a interveni la instante. Odata cu acesta a fost retinuta si Ionela Dancuta.

Petre a fost prins in flagrant, sambata, primind 15.000 de euro de la o persoana denuntatoare, a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Potrivit procurorilor, Petre ar fi cerut si primit bani pretinzand ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti (TB) si Curtea de Apel Bucuresti (CAB), pentru a-i determina pe acestia sa decida cercetarea in libertate a unei rude a denuntatoarei.

Avocatul ar fi promis ca va interveni pe langa magistrati in favoarea unui om de afaceri din Giurgiu, denuntatoarea fiind sotia acestuia, sustin surse judiciare.

Petre ar fi sustinut ca o parte a banilor ceruti urma sa ajunga la judecatoarea Viorica Lolea (in prezent, Dinu) de la Tribunalul Bucuresti, au mai spus sursele citate.

Conform acelorasi surse, Ionela Carmen Dancuta este sora boxerului Daniel Dancuta - arestat preventiv in 2011 intr-un dosar de falsificare a unor carduri bancare.

DNA a aratat ca, in iulie 2012, Daniel Costel Petre a cerut de la denuntatoare 150.000 euro, modificata ulterior la 50.000 euro, si a primit suma de 50.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare de punere in libertate a rudei denuntatoarei, cercetata in stare de arest preventiv. Banii au fost primiti de avocat prin intermediul inculpatei Dancuta Carmen Ionela. Cu toate acestea, la termenul la care s-a judecat dosarul in care era arestata preventiv ruda denuntatoarei, instanta nu a dispus punerea acestuia in libertate.

Ulterior, in cursul lunii septembrie 2012, avocatul a continuat sa sustina ca isi va trafica influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, pentru admiterea unei cereri de liberare provizorie sub control judiciar formulata in numele rudei denuntatoarei, afirmand in plus ca are posibilitatea sa faca acelasi tip de interventie si pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, care urmau sa judece recursul in acea cauza, s-a mai aratat intr-un comunicat al DNA.

"In schimbul interventiei pe care a lasat sa se inteleaga ca o va face, Petre a oprit 13.000 de euro din suma de 50.000 euro primita anterior, iar restul l-a restituit denuntatoarei.

In conditiile in care ruda denuntatoarei a fost pusa in libertate de catre Tribunalul Bucuresti, prin admiterea cererii sale de liberare provizorie sub control judiciar, avocatul Petre Daniel Costel a pretins o noua suma, 80.000 euro, sustinand ca isi va trafica influenta pe langa magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, care urmau sa judece recursul in respectiva cauza, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare prin care sa mentina hotararea instantei de fond", afirma procurorii.

Apoi, pana la sfarsitul lunii decembrie 2012, denuntatoarea i-a dat avocatului, in mai multe transe, 28.000 euro si 10.000 de dolari, in "contul" sumei de 80.000 euro pe care acesta din urma a sustinut ca ar fi dat-o din banii personali judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti pe langa care ar fi intervenit, mai sustine DNA.

Pe langa acesti bani, avocatul a convenit cu denuntatoarea sa ii lase ca garantie mai multe bijuterii valoroase din aur cu diamante aplicate si ceasuri de marca, precum si cheile si certificatul de inmatriculare ale unui autoturism, in timp ce, la randul sau, Dancuta Carmen Ionela a lasat, tot ca garantie, cheile si certificatul de inmatriculare ale altui autoturism, potrivit procurorilor.

"In vederea rascumpararii bijuteriilor primite de la denuntatoare, Petre Daniel-Costel a pretins de la aceasta, prin intermediul lui Dancuta Carmen-Ionela suma de 5.000 euro, negociata ulterior la 15.000 euro, obligandu-se ca, in schimbul banilor, sa restituie bijuteriile, cu exceptia a doua ceasuri (unul fiind marca ROLEX). Acestea urmau a fi rascumparate contra unei sume suplimentare de 5.000 euro", s-a mai aratat in comunicatul DNA.

Avocatul a fost prins in flagrant sambata, dupa ce a primit de la denuntatoare 15.000 euro si a restituit o parte din bijuteriile primite anterior, au mai precizat procurorii.

DNA a precizat ca Daniel Costel Petre este urmarit penal si in dosarul judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, in care i s-a dat interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#avocat arestat judecatoare corupte, #avocat arestat trafic influenta, #avocat intervenit sentinte arestat, #avocat daniel costel petrea , #justitie