Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Canadian de origine chineza suspectat de 28 de infractiuni, gasit in Romania

Vineri, 11 Martie 2011, ora 11:58
1348 citiri
Canadian de origine chineza suspectat de 28 de infractiuni, gasit in Romania
Foto:in-justitie.ro

Curtea de Apel Bucuresti a solicitat instantei arestarea provizorie si solutionarea cererii de extradare formulate de catre autoritatile judiciare din Canada pe numele unui cetatean canadian de origine chineza, urmarit international pentru 28 de infractiuni, care infiintase in Romania o gradinita, informeaza Parchetul.

Potrivit sursei citate, pe 28 februarie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB) a fost sesizat de catre Ministerul Justitiei in vederea solutionarii unei cereri de extradare formulata de catre autoritatile judiciare canadiene impotriva unui cetatean canadian de origine chineza.

Persoana extradabila este urmarita international pentru savarsirea a 28 de infractiuni, printre care producere de canabis, posesie de canabis in vederea traficarii, furt de electricitate, posesie de bunuri sau proprietati a caror valoare depaseste 5.000 de dolari, obtinute ca urmare a savarsirii de infractiuni, spalare de bani si altele, ca urmare a emiterii unui mandat de arestare in data de 26 ianuarie 2006 de catre o instanta din Provincia Ontario, spun reprezentantii Parchetului.

Acestia mentioneaza ca cetateanul canadian obisnuia sa se prezinte sub cinci identitati, invocand imprejurarea ca pe teritoriul Chinei este o practica obisnuita schimbarea numelui pe cale administrativa.

Astfel, in Romania s-a prezentat sub una din aceste identitati si a infiintat o gradinita destinata in special copiilor chinezi, gradinita pe care a prezentat-o mass-mediei ca fiind o afacere de succes si singura de acest gen din Romania.

In cursul zilei de joi, persoana extradabila a fost depitata de catre lucratorii de politie ai Inspectoratului General de Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale, iar procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au prezentat-o Curtii de Apel pentru a dispune cu privire la luarea masurii arestarii provizorii si solutionarea cererii de extradare.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#canadian chinez arestat Romania, #arestare suspect Canada Romani , #justitie