Caz incredibil la Ministerul Justitiei: Demisia adjunctului sefului DNA a zacut luni de zile prin sertare

Marti, 23 Iulie 2019, ora 09:49
9046 citiri
Caz incredibil la Ministerul Justitiei: Demisia adjunctului sefului DNA a zacut luni de zile prin sertare
Foto: Arhiva Facebook/ Ana Birchall

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a anuntat, marti dimineata, ca a cerut Corpului de Control al ministerului o verificare in cazul demisiei lui Marius Iacob din functia de adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Motivul: documentul de eliberare din functie nu a mai ajuns la presedintele Klaus Iohannis, pentru a fi semnat.

"Imi cer scuze opiniei publice pentru ce s-a intamplat. Factual, stiu ce s-a intamplat. Am preluat la sfarsit de aprilie mandatul de interimar. Lucrarea aceasta era din 20 martie, la preluarea mandatului interimar, aparea ca lucrare scazuta, deci rezolvata, iar in momentul in care am descoperit acest incident foarte grav si de netolerat, am trimis - tardiv, e adevarat -, cererea de revocare presedintelui Iohannis si am dispus intern o verificare a Corpului de Control.

Astept rezultatul, raportul si in functie de raport dispun masurile legale. Eu regret, e un lucru pe care nu l-am tolerat, nu-l tolerez si nu-l voi tolera niciodata. Vineri am aflat si vineri am trimis (cererea de revocare - n.red.) ", a declarat Birchall.

Documentul privind demisia lui Iacob ar fi fost ratacit intr-un sertar la Ministerul Justitiei, de aceea, nu ar mai fi ajuns pe masa sefului statului.

Procurorul Marius Iacob si-a dat demisia din functia de procuror-sef adjunct DNA, in luna martie a acestui an. Magistratul a solicitat continuarea activitatii ca procuror in cadrul DNA.

Demisia sa a fost inaintata ministrului Justitiei de la acea vreme, Tudorel Toader. Potrivit procedurii, aceasta trebuia inaintata Sectiei pentru procurori din CSM, care da un aviz consultativ.

Ultimul cuvant in aceasta procedura il are presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Demisia lui Marius Iacob din functie a venit dupa ce Inalta Curte l-a sanctionat cu "avertisment". Asta dupa ce magistratii au stabilit ca procurorul a savarsit o abatere discipliniara in legatura cu reprezentarea Directiei in procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta dupa ce a fost revocata din institutie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ana Birchall Iacob demisie DNA , #justitie