Cazuri si necazuri: Hayssam, Munaf, Popa, Necolaiciuc (Opinii)

Sambata, 19 Martie 2011, ora 20:06
6351 citiri
Cazuri si necazuri: Hayssam, Munaf, Popa, Necolaiciuc (Opinii)

Recenta achitare a lui Mohammad Munaf si iminenta extradare pentru Mihai Necolaiciuc au readus in discutie teme abordate atat de catre Justitia romana, cat si de autoritatile similare din alte state. Alaturi de cei doi, la capitolul controverse pot fi asociati Omar Hayssam, precum si feneistul "indonezian", Nicolae Popa.

Nisipurile Mesopotamiei ...

Ghidul ziaristilor romani rapiti in Irak, acum sase ani, a inregistrat cea mai spectaculoasa metamorfoza. Din condamnat la moarte, in 2006, de catre Justitia irakiana, Munaf este acum achitat definitiv. Figura-i inexpresiva incadrata de improsopiti cu kalasnikoave s-a dus si nu mai vine.

Astazi, musulmanul isi poarta pasii de neasteptat invingator al sortii pe ulitele prafuite din tinuturile fostei Mesopotamii. In Romania, i s-au dat 10 ani pentru acte de terorism. Cu toate ca este si detinator al cetateniei americane, Munaf va alege, probabil, sa ramana in Irak, tara cu care statul nostru nu are tratat de extradare.

... nasi-scafandru ...

In schimb, ex-directorul general al ceferismului intre 2000 si 2003, Mihai Necolaiciuc are toate sansele imbarcarii intr-un bou-vagon, via Florida-Gara de Nord.

Fostul sef al drumurilor de fier romanesti considera ca ar trebui sa fie declarat erou in Statele Unite si tara lui de bastina. I s-ar cuveni acest drept, daca luam in calcul ca s-a aflat la un pas de o capodopera a stiintei. Ii puteam datora brevetul pentru primul tren submersibil din lume cu mecanici de locomotive si nasi imbracati in costume de scafandru. Costurile erau modeste: un prejudiciu de peste 100 de milioane de dolari adus in contul CFR.

Necolaiciuc va da doua apartamente de 400.000 de dolari in West Palm Beach pe un single la comun dintr-un stabiliment de maxima securitate.

... al treilea dinte al furcii ...

Aceeasi soarta de claustrare o poate impartasi Nicolae Popa. Candva coada de secure cu care S.O. Vintu a retezat portofelele catorva sute de mii de lacomi naivi, insul atarna de semnatura aplicata pe un decret de extradare de catre presedintele Indoneziei.

Urmarit international pret de peste noua ani, al treilea dinte al furcii megaescrocheriei FNI va suferi un implant fara anestezie in sistemul national punitiv. Vreme de 15 ani, teoretic, va privi din patul de sus micimea unei lumi restranse intr-o camera numerotata.

... existenta in Cornul Abundentei

Situatia cea mai incalcita se afla in cazul lui Omar Hayssam. Afaceristul exista acum in regiunea Cornului Abundentei numita Siria, ceva mai la vest de tara lui Munaf.

Condamnat in Romania la 20 de ani, pentru terorism si trecerea frauduloasa a frontierei de stat, a jucat un rol important in epopeea (h)OMARiana a acelorasi trei jurnalisti romani. Cel care a parasit Romania mai bolnav decat un exponat de la Medicina Legala, disimulat sub Lana de Aur a berbecutilor destinati arabilor, e greu de localizat.

Procesul privind fuga lui Hayssam nu-si poate urma cursul pentru simplul motiv ca judecatorul si avocatii nu au acces propriu-zis la dosar. Principalele probe ale procurorilor sunt documente clasificate. Insasi citarea pribeagului este imposibila, din cauza lipsei adresei de resedinta.

Siria refuza sa ofere informatii cu privire la acesta, dar oficialitatile romane sustin ca stiu exact locul unde se afla. Pana atunci, Curtea de Apel Oradea zice pas si trece la alte cauze. Mai mult sau mai putin importante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#cazuri nerezolvate justitie, #Mohammad Munaf jurnalisti, #CFR Necolaiciuc, #Nicolae Popa SOV , #justitie
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Toate cazurile prezentate sunt unite printr-un "fir rosu", sau, mai bine zis, prin existenta unui personaj comun, adica...