Adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor resping pe banda rulanta modificarile la Legile Justitiei

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 22:41
6032 citiri
Adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor resping pe banda rulanta modificarile la Legile Justitiei
Foto: Pixabay

Adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor resping pe banda rulanta modificarile esentiale din proiectele depuse la Camera Deputatilor privind Legile Justitiei, se arata intr-un comunicat transmis de Forumul Judecatorilor din Romania.

Acestia spun ca este necesara consultarea instantelor judecatoresti si a parchetelor cu privire la propunerile care fac obiectul initiativelor legislative recente transmise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii.

"Cum proiectele au fost realizate fara consultarea prealabila a magistratilor, in cadrul unei proceduri firesti, tinand seama in mod corespunzator de punctul lor de vedere, asa cum a cerut expres Comisia Europeana, fara o expunere de motive corespunzatoare si fara studii de impact, respectiv cu ignorarea unui aviz recent al Consiliului Superior al Magistraturii si a pozitiei ferme a corpului magistratilor, prin detunarea unei proceduri legislative neasumate de Guvern in urma reactiilor publice, Forumul Judecatorilor din Romania a sugerat tuturor adunarilor generale ale judecatorilor si procurorilor respingerea in bloc a celor trei proiecte", se arata in comunicat.

Forumul Judecatorilor din Romania prezinta o lista a Tribunalelor si Judecatoriilor care resping modificarile propuse si afirma ca esantionul prezentat este suficient pentru a ajunge la concluzia ca adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor resping pe banda rulanta modificarile esentiale din proiectele depuse la Camera Deputatilor privind Legile Justitiei.

"Toate aceste proiecte sunt considerate de FJR a fi retrograde, scrise in mare graba, cu vizibile necorelari si lacune, fara o expunere de motive corespunzatoare, nu au nicio legatura cu modernizarea unei justitii intr-o evolutie pozitiva vizibila, laudata de rapoartele succesive ale Mecanismului de cooperare si verificare, ci reprezinta un simplu episod din serialul "Experiment judiciar", derulat la foc continuu in ultimul an", mai arata comunicatul.

Forumul Judecatorilor din Romania mai remarca faptul ca "exista riscul ca textul trimis spre avizare catre Consiliul Superior al Magistraturii si asupra caruia acest organism urmeaza sa isi dea avizul sa fie completat cu texte noi, necunoscute astazi, care nu sunt prezentate corpului magistratilor si fata de care nu va exista o consultare reala, dar nici macar juridica, in conditiile unei imposibilitati obiective de analiza".

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#modificari Legi Justitie , #justitie