Azi are loc a doua dezbatere publica privind modificarea codurilor penale. Discutii cu specialistii din justitie

Luni, 15 Mai 2017, ora 08:25
2385 citiri
Azi are loc a doua dezbatere publica privind modificarea codurilor penale. Discutii cu specialistii din justitie
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul Legii de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala este discutat, luni, la ora 12.00, la Ministerul Justitiei cu specialistii din justitie si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale din sistemul judiciar, in a doua dezbatere publica organizata inainte de trimiterea actului normativ in Parlament.

Prima dezbatere publica a proiectului de Lege de modificare a codurilor penale a avut loc 26 aprilie. Atunci au participat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, secretarul de stat Marieta Safta si noua persoane din partea societatii civile, dintre care cinci au fost reprezentanti ai unor asociatii si fundatii.

Ministerul Justitiei arata atunci ca reprezentantii societatii civile care au participat la dezbaterea publica "au exprimat in general sprijinul", insa au existat si critici legate de forma articolelor privind abuzul in serviciu si conflictul de interese si solicitari legate de posibilitatea reincriminarii insultei si calomniei si de reanalizare a textului propus pentru articolul referitor la confiscarea extinsa.

La a doua dezbatere publica, Ministerul Justitiei anunta ca au fost invitati "reprezentanti ai institutiilor si asociatiilor profesionale care isi desfasoara activitatea in domeniul infaptuirii justitiei, precum si ai organelor reprezentative ale profesiilor liberale din domeniul justitiei, interesate in aplicarea prevederilor cuprinse in proiectului de lege".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca saptamana viitoare va trimite la Parlament pentru dezbatere proiectul de lege privind modificarea celor patru coduri, respectiv Codul penal si de precedura penala si Codul civil si de procedura civila, dupa ce il va prezenta in Guvern.

Tudorel Toader a precizat ca se lucreaza la pachetul celor trei legi privind justitia, respectiv Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, iar cel mai probabil acesta va ajunge la Parlament peste doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#proiect lege modificare coduri penale, #dezbatere publica proiect lege , #justitie