Braila: Asistentul medical care a violat zeci de paciente poate scapa din inchisoare

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 08:49
6151 citiri
Braila: Asistentul medical care a violat zeci de paciente poate scapa din inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Asistentul medical din Braila, condamnat la 8 ani de inchisoare pentru ca a sedat si violat zeci de paciente, poate scapa de dupa gratii. Judecatoria Braila a admis cererea de eliberare conditionata formulata de barbat.

Viorel Milcu a fost condamnat anul trecut, in urma procesului intentat de o adolescenta de 16 ani. Asistentul medical a stat dupa gratii aproape doi ani, iar luni judecatorii au decis sa-i accepte cererea de eliberare conditionata.

Este cea de-a treia cerere, precedentele doua fiind respinse de magistrati.

Decizia de luni poate fi contestata in termen de trei zile.

"Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea conditionata a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 1700/2017 a Judecatoriei Braila (mandat de executare nr. 1797/2018), daca nu este arestat in alta cauza. (...) Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare", scrie in decizia Judecatoriei Braila in sedinta publica.

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la inchisoare in anul 2018. Atunci, Curtea de Apel Galati l-a pedepsit la opt ani de inchisoare pe barbatul de 60 de ani, acuzat de mai multe femei ca le-a sedat si apoi le-a violat. In plus, barbatul a fost obligat la plata unor daune morale in valoare de 15.000 de euro.

In timpul procesului, procurorii au demonstrat ca acuzatul administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a reiesit din fisele medicale ale spitalului, din retetele administrate si din declaratiile medicilor.

Probele ADN au demonstrat ca victima de 16 ani a fost violata dupa ce a fost sedata, in timp ce se afla la sectia de Chirurgie a spitalului pentru o operatie de apendicita.

Viorel Milcu a fost arestat preventiv in 2016, dupa ce victima de 16 ani a depus o plangere la Politie. Ulterior, zeci de paciente au depus plangere sustinand ca au fost violate de asistentul medical.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#asistent medical violat paciente Braila , #justitie