Cat de monstruos au mintit PSD-ALDE in Parlamentul European

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 08 Februarie 2018, ora 07:07
44059 citiri
Cat de monstruos au mintit PSD-ALDE in Parlamentul European

Dezbaterea din Parlamentul European privind Legile Justitiei din Romania a fost probabil cea mai buna mostra pe care o puteam avea asupra felului in care reprezentatii Puterii de la Bucuresti mint cu nerusinare, si o spun apasat, institutiile europene, in privinta motivelor pentru care PSD-ALDE sunt total necredibile, si a cauzelor pentru care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are o audienta din ce in ce mai mica.

Din start trebuie spus ca felul in care a fost prezentata imposibilitatea ministrului Toader, prezent in plen, de a lua cuvantul este edificator pentru respectul acordat regulilor si procedurii de catre PSD-ALDE si televiziunile afiliate acestora.

Dl Toader nu a fost refuzat pentru ca o neagra coalitie popularo-sorosito-macovista saboteaza Romania, ci pentru ca in aceste dezbateri, potrivit regulamentului, nu iau cuvantul ministri, ci doar premieri.

Si lucrul acesta a fost explicat clar la inceputul dezbaterilor: "Am trimis o invitatie premierului Romaniei, care din motive obiective nu a putut fi aici, nu putem schimba regulile ad hoc".

Trecand pe fondul discursurilor, am ascultat siderata, crucindu-ma, minciunile proferate de europarlamentarii PSD-ALDE. Tema centrala era: sunteti niste ignoranti, niste fraieri, va zicem noi cum devine treaba. Si am sa fac un sumar al celor mai revoltatoare manipulari.

Unul dintre textele proferate de mai toti reprezentantii Puterii, in frunte cu dna Nicolai si dl Bostinaru, a fost al sutelor, miilor de oameni arestati si apoi achitati. Mii? Care mii? Eu cred ca achitarea unei persoane care a fost arestata este semnul unei erori care trebuie analizata, desigur daca nu cumva in cursul procesului a intervenit o dezincriminare, dar in Romania vorbim despre numai cateva asemenea cazuri, dintre care cel mai cunoscut este al lui Radu Rusanu. Sub nicio forma nu discutam despre un fenomen de masa, despre sute si mii de inocenti incatusati.

Dl Bostinaru sustinea ca modificarile Legilor Justitiei au fost inspirate de recomandarile Comisiei de la Venetia. Care recomandari? Cele care nu au fost cerute de Guvern si Parlament, desi raportul MCV a transmis in mod expres ca modificarile sa nu intervina pana cand punctul de vedere al Comisiei nu va fi fost cerut si primit. Mai mult, CCR a refuzat sesizarea Comisiei de la Venetia.

Dna Tapardel, cu inima in gat, ne spunea ca modificarile sunt "emanatia" consultarilor cu asociatiile profesionale, cu profesionistii din Justitie, care au durat luni de zile. Chiar crede dna Tapardel ca exista cineva care sa nu fi aflat cum a trecut emanatia prin Comisia Iordache? Cum sa faci pe cineva prost in fata cu atata hotarare?

Desigur, s-a ajuns la chestiunea condamnarilor la CEDO puse de europarlamentarii PSD-ALDE plus talentatul Mircea Diaconu pe seama erorilor judiciare, adica am fost condamnati la CEDO pentru miile de nevinovati bagati la puscarie.

E ca la Radio Erevan, nu era masina, ci bicicleta, nu i s-a dat, ci i s-a luat. Potrivit statisticilor, dupa cum spune judecatorul CSM Bogdan Mateescu, "peste 80% dintre condamnarile primite de Romania sunt consecinta legii proaste sau a masurilor executive discutabile, de exemplu, situatia din penitenciare". De la distanta, cele mai multe condamnari tin de reglementarile in privinta retrocedarilor. Deci erorile judiciare reprezinta o minoritate. Iar raportate la problemele imense de personal si de logistica din instantele romanesti sunt chiar inexplicabil de putine.

Forumul judecatorilor a dat publicitatii mai multe fotografii despre situatia din instante, comparabila cu aceea din tarile africane. Cand esti ingropat sub sute de dosare in fiecare sedinta, cand conditiile tale de lucru la birou sunt mai proaste sub aspectul spatiului decat ale unui detinut, cand cad peretii plini de igrasie pe tine, e o minune ca faci atat de putine greseli.

Dna Grapini a lovit din nou naprasnic spunand ca modificarea Legilor Justitiei a fost impusa de nenumaratele articole declarate neconstitutionale din Legile Justitiei ale Monicai Macovei, adoptate prin asumarea raspunderii, legi care au bagat lumea in puscarie, care lume a castigat la CEDO. Adica o suma stupefianta de prostii.

Legile nu au fost promovate de Monica Macovei, ci de Cristian Diaconescu, in Guvernul Nastase si au fost adoptate in 2004. Cel care si-a asumat raspunderea pentru cele cateva modificari initiate de dna Macovei in 2005 poarta numele de Calin Popescu Tariceanu. Legile Justitiei, nefiind penale, nu au bagat pe nimeni la puscarie si nu a fost pierdut niciun proces la CEDO din cauza lor.

Articolele modificate acum nu sunt catusi de putin un efect al unor decizii de neconstitutionalitate pentru simplul motiv ca ele nu au fost pronuntate.

La Bucuresti, in studiourile televiziunilor de casa ale PSD-ALDE, curgeau infierarile celor care ii acuzau de inalta tradare pe europarlamentarii romani din grupul popularilor si pe Monica Macovei, pentru ca isi critica si umilesc tara in PE. Pai, mai mare umilinta pentru Romania decat sa minti despre mii de arestari abuzive, despre mii de interceptari abuzive din care nu ai dovedit nici macar una, nu cred ca exista.

Ce tradare mai grava impotriva Romaniei poate exista decat sa ii tratezi pe europeni ca pe niste idioti, sa ii minti in fata cu chestiuni atat de usor demontabile, sa iti ridici poalele in cap? Cum sa fii mai apoi crezut, chiar si cand poate ai dreptate, cand minti cu atata lejeritate?

Punctul pe i a fost pus, culmea, de un europarlamentar socialist, portugheza Ana Gomes: "Am fost in Romania anul trecut. Ma doare sa vad ca astazi avem un proiect de lege sustinut de Senatul Romaniei care reduce spatiul de expunere al societatii civile. OLAF a tras concluzia ca seful PSD este responsabil pentru frauda cu fonduri europene. Eu citesc din nimic altceva decat din raportul OLAF, prezent pe site. Deci intrebarea mea fata de colegii din Romania este: cum este posibil ca aceasta persoana sa ramana in functie in Romania?" Despre asta e vorba si cu Legile Justitiei, si cu modificarea Codurilor, si cu abuzul, si cu tot. Despre faptul ca un om suspectat de frauda cu fonduri europene face jocurile.

Tudorel Toader a plecat oparit din Parlamentul European spunand ca va face o lista a minciunilor proferate. Sunt foarte curioasa daca le va include si pe cele observate de mine.

Spre binele lor, PSD-ALDE poate vor intelege pana la urma ca nu merge cu minciuna la infinit si nici cu Dragnea in frunte. Ca nu poti sa faci in UE cum face dna Vasilescu cu salariile oamenilor, adica sa-i minti in fata cu fluturasul in mana. Si cu cat insisti mai mult pe drumul acesta mocirlos, cu atat e mai greu sa redevii credibil. Si cu tine odata, Romania, asta e marea tristete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#dezbatere Parlamentul European justitie , #justitie