Comisarul european pentru Justitie vine in Romania. Se va intalni cu Tudorel Toader

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 18:56
3539 citiri
Comisarul european pentru Justitie vine in Romania. Se va intalni cu Tudorel Toader
Foto: Twitter Vera Jourova

Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, va face o vizita in Romania, in luna noiembrie, unde se va intalni cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar si cu alti oficiali romani.

Temele de discutie sunt modificarile aduse legislatiei penale din Romania, dar si presedintia Consiliului UE, pe care Romania o va prelua de la 1 ianuarie 2019.

Anuntul a fost facut chiar de comisarul european, aflat la un summit la Lisabona. Vera Jourova a declarat, pentru Business Review ca are programata o vizita in Romania "in zece zile".

Citeste si Cine este Vera Jourova, noul comisar european pentru Justitie, vorbitor de limba romana

Comisarul european pentru Justitie si-a anuntat vizita in Romania in conditiile in care in curand Comisia Europeana va definitiva opinia referitoare la modificarile aduse Codului Penal si Codului de procedura penala, iar recomandarile specifice vor fi facute in raportul MCV, care va fi publicat la sfarsitul lunii noiembrie.

"Voi merge in Romania in 10 zile si voi avea intalniri cu ministrul Justitiei, dar si cu alti reprezentanti ai guvernului. Am avut multe discutii cu Tudorel Toader, suntem in contact permanent. In cateva zile vom avea o opinie privind cele mai recente modificari ale Codului Penal si Codului de procedura penala. Cred ca Romania va gestiona presedintia Consiliului UE in 2019, dar si criza interna. Sunt optimista si iubesc Romania", a spus oficialul UE pentru Business Review.

Comisarul european a reiterat faptul ca o justitie independenta este un pilon esential al dezvoltarii democratice a tarii si a explicat ca mesajele ei au fost interpretate gresit de oficialii de la Bucuresti. "Am avut un mesaj transant pentru Romania, dar astfel de mesaje am pentru toate statele membre. Un sistem judiciar independent este pilonul de baza al dezvoltarii democratice a oricarei tari. Din pacate, mesajele mele pentru Romania au fost interpretate ca fiind pesimiste si nu este asa. Ce am vrut sa transmit a fost ca gestionarea presedintiei Consiliului UE in paralel cu aceste probleme interne va fi dificil de realizat", a explicat Vera Jourova.

Comisarul european s-a referit la declaratiile facute la finalul lunii octombrie, cand a spus ca liderii din Romania "trebuie sa depaseasca actuala criza din sistemul judiciar si trebuie sa garanteze independenta Justitiei", exprimandu-si speranta ca situatia se va imbunatati inainte de preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Comisar UE pe Justitie: Romania trebuie sa depaseasca actuala criza si sa asigure independenta Justitiei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisar european Justitie vizita Romania , #justitie