Comisia de la Venetia dezbate, astazi, Codurile Penale si Legile Justitiei din Romania

Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 07:22
2840 citiri
Comisia de la Venetia dezbate, astazi, Codurile Penale si Legile Justitiei din Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Comisia de la Venetia are pe ordinea de zi a sedintei plenare de vineri adoptarea a doua opinii privind Justitia din Romania, cea preliminara referitoare la Legile Justitiei si una privind Codurile Penale, la dezbatere urmand sa fie prezent si deputatul PSD Florin Iordache.

"Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) este asteptata sa adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala din Romania", se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Europei, postat pe site-ul institutiei, cu referire la sesiunea plenara din 19 octombrie.

Plenul Comisiei este asteptat, de asemenea, sa aprobe opinia preliminara publicata in iulie cu privire la modificarile aduse Legilor Justitiei. Astfel, Comisia de la Venetia este invitata sa aprobe avizul preliminar la proiectele de amendamente la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Acest aviz a fost facut deja public in vara.

"In cazul in care a fost emisa o ordonanta guvernamentala de urgenta prin care sunt aplicate anumite recomandari formulate in acel aviz preliminar, Comisia de la Venetia ar putea fi invitata sa adopte un alt aviz preliminar, cu unele modificari", se arata pe site-ul Comisiei de la Venetia.

Presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justitiei, Florin Iordache, a declarat, duminica, ca va participa la reuniunea Comisiei de la Venetia.

"Pe 19 si 20 este sesiunea din octombrie a Comisiei de la Venetia si voi fi acolo, voi prezenta un punct de vedere pe opinia preliminara", a precizat Iordache.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care este si membru al Comisiei de la Venetia, a avut mai multe intalniri in ultima perioada cu membrii Comisiei.

OUG pentru modificarea Legilor Justitiei a fost aprobata, luni, de Executiv si publicata marti in Monitorul Oficial.

PNL a trimis, joi, o scrisoare Comisiei de la Venetia in care critica Ordonanta Toader

Citeste si CCR amana inca o saptamana dezbaterea pe Codul Penal. Vineri se discuta modificarile in Comisia de la Venetia

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Comisie Venetia Legile Justitiei, #Comisie Venetia coduri penale , #justitie