Ziare.com

Curtea Constitutionala a incalcat legea si Constitutia! Instanta de judecata confirma abuzul CCR

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 02 Octombrie 2017, ora 21:00

   

Curtea Constitutionala a incalcat legea si Constitutia! Instanta de judecata confirma abuzul CCR
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca CCR nu avea dreptul sa stabileasca niciun fel de regula pentru redactarea opiniilor separate si concurente si cat timp Legea 47/1992 nu stabileste nicio regula de redactare a acestor opinii, nu avea dreptul sa blocheze publicarea vreunei astfel de opinii in Monitorul Oficial.

Curtea de Apel a motivat astfel hotararea pronuntata la cererea de suspendare, formulata de avocata Elenina Nicut, a Horatarii 1/22.06.2017 a CCR prin care s-a decis ca presedintele Curtii are dreptul sa refuze publicarea in MOf si pe site-ul Curtii a opiniilor separate pe care le considera inadecvate.

In baza acestei hotarari a fost refuzata publicarea in Monitorul Oficial a unei opinii separate si a unei opinii concurente formulata de judecatoarea Livia Stanciu la Decizia CCR nr. 304/2017 privind Legea 90/2001 si Decizia nr. 392/2017 privind abuzul in serviciu.

Cererea de suspendare a fost respinsa din cauza ca reclamanta nu a putut dovedi urgenta vatamarii vreunui drept, insa motivarea este devastatoare pentru CCR.

Instanta CAB apreciaza ca desi CCR si-a numit hotararea act jurisdictional, aceasta autocalificare nu are relevanta pentru natura juridica a actului: "Instanta retine ca Hotararea 1/22.06.2017 nu reprezinta act jurisdictional cum eronat afirma aceasta, ci e un act administrativ cu caracter normativ".Atributiile jurisdictionale ale CCR sunt limitativ prevazute in Legea 47, iar Hotararea 1 nu se inscrie in niciuna dintre ele, a explicat instanta CAB, ci doar instituie reguli de procedura in ceea ce priveste redactarea opiniilor separate si concurente.

Mentiunea din art 4 al Hotararii ca aceasta "priveste atributiile jurisidictionale ale CCR, circumscriindu-se exclusiv acestora" "expima doar punctul de vedere al emitentului care in cazul de fata nu coincide cu natura juridica ce rezulta din prevederile legale ce reglmenteaza activitatea CCR".

Instanta CAB considera ca Hotararea 1 este de o vadita nelegalitate si enumera prevederile din Legea 47 si din Regulamentul CCR pe care le incalca aceasta. Mai mult decat atat, potrivit instantei CAB, prin Hotararea 1/2017, CCR incalca insasi Constitutia, mai precis art 31 din legea fundamentala potrivit caruia:

" (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.
(2) Autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal".

Fiind un act administrativ, Hotararea 1/22.06.2017 a CCR poate fi anulata de Curtea de Apel Bucuresti. Este pentru prima data cand o instanta de judecata califica drept nelegala o hotarare a Curtii Constitutionale.

Citeste mai multe despre importanta modificarii regulamentului CCR:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CCR opinii separate concurente
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 43622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

GabiR - conflic de imagine

vezi cum faci,

 

 

Silvia,CCR este o institutie aservita Mafiei PSD

si Alde.Asa zisa reformare a Justitiei pe care Dragnea, Dorneanu, Tariceanu si Tudorel Toader spun ca vor sa o faca nu este decat o minciuna gogonata. Acesti indivizi vor sa distruga Justitia Romana si Statul de Drept, incalcand Constitutia Romaniei.Shalom

 

 

Dorneanu,

Morar si celelalte slugi dragniste din CCR, demisia urgent.Si rusinea sa fie asupra voastra ! Sa nu mai activati in nici un fel in justitia pe care ati terfelit-o pentru psd.

 

 

magdalenaferu, in capitolul II din Constitutia Romaniei, intitulat

"Drepturile si libertătile fundamentale", este statuat "Dreptul la informare (art. 31) din care CAB citează următoarele dispozitii: "(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingrădit (2) Autoritătile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetătenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal." Deciziile CCR, inclusiv opiniile diferite exprimate de judecători, indiferent de pretinsa lor lipsă de calitate, constituie informatii de interes public, pe care Curtea, in calitate de autoritate publică, avea obligatia să le aducă la cunostinta cetătenilor. (A propos de lipsa de calitate a opiniilor Liviei Stanciu, Comisia de la Venetia a confirmat-o cand a stabilit că nu se poate stabili un prag financiar al abuzului in serviciu). CAB nu a făcut nicio apreciere asupra constitutionalitătii unor prevederi legale, ci a stabilit că CCR a incălcat dispozitiile art. 31 din Constitutie cu privire la dreptul de informare. Negarea incălcării dreptului la informare in acest caz nu se poate face decat cu rea credintă. Pe de altă parte trebuie să acceptati că Hotărarea CCR nr. 1/2017 este un act ad-tiv, iar nu jurisdictional. Conform Legii 47/1992, art. 11 alin. 1 lit. B, CCR poate pronunta hotărari jurisdictionale numai cu privire la următoarele patru situatii: alegerea Presedintelui Romaniei, interimatul la presedintia Romaniei, procedura referendumului si initiativa legislativă a cetătenilor. Mai reprosati CAB că nu a diferentiat intre interesul public si atributiile autoritătilor publice. Rolul acestui repros ca si al celorlalte, este să aburiti, să băgati in ceată mintile celor care nu citesc si nu inteleg legile. Intre dreptul cetătenilor la informare si obligatia autoritătilor publice, inclusiv a CCR, de a-i informa corect pe cetăteni este o stransă legătură, fapt surprins de CAB in mod corect si cat se poate de convingător.

 

 

magdalenaferu Rank user: x5 03.10.2017, 01:37

de unde stii ce a judecat Livia Stanciu? ai citit in monitorul oficial opinia ei, ca sa stii ce a judecat?

 

 

Păi, ce nu face CCR de dragul infractorilor care conduc tara?

...Incalcă și legea si Constitutia!

 

 

DDC 0444

Autoritatea Curtii Constitutionale, la fel ca in cazul altor institutii ale statului, este o consecinta a mecanismelor si institutiilor definite in Constitutia Romaniei. Prin urmare:

Membrii Curtii Constitutionale(si in mod similar ai altor institutii ale statului) depun juramintul fata de tara, juramint prin care se obliga sa respecte Constitutia si legile tarii, se subintelege, in INTEGRALITATEA LOR(deci nu doar a unor parti sau articole din Constitutie si/sau alte legi, la discretie).

A incalca articole din Constitutia Romaniei, insemna o NEGARE a unor parti din documentul(Constitutia Romaniei) care confera Curtii Constitutionale dreptul de a avea autoritatea de Curte Constitutionala a Romaniei, ceea ce insemna o NEGARE a intregului document in integralitatea sa, pentru ca, din punct de vedere juridic, Constitutia si legile tarii trebuie respectate in integralitatea lor.

O Curte Constitutionala care incalca Constitutia si legile tarii, DECADE(in mod similar se aplica principiul si pentru alte autoritati ale statului care incalca Constitutia) din dreptul de a mai fi Curte Constitutionala a Romaniei, ca urmare a faptului ca apare o contradictie juridica si morala care nu poate fi solutionata.

Acceptarea, din punct de vedere juridic si moral, in litera dar si in spiritul drept al legii si al principiilor statului de drept, unei autoritati care incalca documentul care ii confera dreptul de a avea acea autoritate, nu poate fi tolerata sub nici o forma si pentru nici un motiv, de catre cei care au depus juramintul fata de tara, in spiritul respectarii acestuia, in litera si in spiritul lui.

Organismele statului ai caror membri au depus juramintul fata de tara(printre care si membrii institutiilor de forta), sint OBLIGATE sa ia act de existenta acestei SITUATII EXCEPTIONALE si sa dispuna, prin atributiile pe care le au, masurile care se impun pentru restabilirea ordinii constitutionale.

Incalcarea juramintului depus fata de tara, nu este acceptabila sub nici o forma si pentru nici un motiv si se pedepseste conform legii.

 

 

magdalenaferu Rank user: x5 02.10.2017, 22:20

Deci dupal capul tau vazut la Luna....Romania este obligata
sa suporte alti Dictatori si mofturile lor cu toate ca CCR + PSD nu respecte Constituti Romaniei??

 

 

Cucoana, e "un act admninistrativ cu caracter normativ"!

Mai citeste si nu te infoia. Iar la chestiunea in cauza Curtea de Apel decide, nu CCR. Judecatorii de la CAB n-au interpretat Constitutia, au citat din ea. Ei au judecat exact ce intra in atributiile lor si nu ale CCR, care n-avea niciun drept sa se bage acolo unde altii trebuie sa decida.

 

 

Iata ca aveam dreptate mai multi comentatori pe aici cand am spus ca

ccr ia decizii IN AFARA LEGII ! dorneanu si celelalte slugi au incalcat legea... Oare nu pot fi trasi la raspundere ??? De ce ei ar fi intangibili ?
Poate cineva sa ne explica ce se intampla in acest caz ? Justitite alde-psd-ista a ccr-ului !

 

 

dorneanu trebuie sa demisioneze...

CCR nu are voie sa greaseasca...punct
acolo trebuie sa fie cei mai buni din justitie deoarece tot ce vine de la ei afecteaza intreaga justitie...si deci oamenii care sant judecati...
la nivelul asta nu extista pardon am gresit ca sa nu mai vorbesc de smenurile politrucilor...
dorneanu afara...

 

 

Avocata Elenina Nicut

a formulat o cerere de suspendare a Hotararii 1/22.o6.2o17.
Hotarare prin care Dorneanu ar urma sa publice in MOf daor cece ce doreau muschii lui.
Deci pas,in termeni de pocker,opiniilor separate.
Na,si uite ca n-avea dreptul-chestie firesca,de logica elementara.
Felicitari doamnei avocate Elenina Nicut:s-a creat un precedent,nu stiu care va fi relevant,dar suna bine,e un pas!
"Viitorul este suma pasilor pe care ii faci,inclusiv a celor mici,ignorati sau luati in ras"-Henri Coanda.

 

 

BRAVO, DOAMNA AVOCAT!!!!!!!

In sfarsit, avem si REACTIE a profesionistilor Dreptului la tavalugul politrucilor bolsevici!

 

 

DRAGULUI STEF,

De la bolnavi, daca esti om, nu te astepti decat la insanatosire! Daca fac tratamentul adecvat bolii! Decizia le apartine in totalitate! Personal, am incetat sa mai sper ca se vor face bine! Dar, noi nu avem nici o vina daca ei nu vor sa se trateze de bolsevism si neo-marxism impanat cu caviar! Sa ne vedem de tara si viitorul copiilor nostri, colega! O zi placuta!

 

 

Justitia incepe sa se trezeasca.

E o victorie uriasa in aceasta tara innamolita in abuzuri, invadata de infractori. Poate ca se trezesc toti romanii.
Romania, trezeste-te!

 

 

Prima   1   2   3   4   5   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor