Ziare.com

Curtea Constitutionala a incalcat legea si Constitutia! Instanta de judecata confirma abuzul CCR

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 02 Octombrie 2017, ora 21:00

   

Curtea Constitutionala a incalcat legea si Constitutia! Instanta de judecata confirma abuzul CCR
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca CCR nu avea dreptul sa stabileasca niciun fel de regula pentru redactarea opiniilor separate si concurente si cat timp Legea 47/1992 nu stabileste nicio regula de redactare a acestor opinii, nu avea dreptul sa blocheze publicarea vreunei astfel de opinii in Monitorul Oficial.

Curtea de Apel a motivat astfel hotararea pronuntata la cererea de suspendare, formulata de avocata Elenina Nicut, a Horatarii 1/22.06.2017 a CCR prin care s-a decis ca presedintele Curtii are dreptul sa refuze publicarea in MOf si pe site-ul Curtii a opiniilor separate pe care le considera inadecvate.

In baza acestei hotarari a fost refuzata publicarea in Monitorul Oficial a unei opinii separate si a unei opinii concurente formulata de judecatoarea Livia Stanciu la Decizia CCR nr. 304/2017 privind Legea 90/2001 si Decizia nr. 392/2017 privind abuzul in serviciu.

Cererea de suspendare a fost respinsa din cauza ca reclamanta nu a putut dovedi urgenta vatamarii vreunui drept, insa motivarea este devastatoare pentru CCR.

Instanta CAB apreciaza ca desi CCR si-a numit hotararea act jurisdictional, aceasta autocalificare nu are relevanta pentru natura juridica a actului: "Instanta retine ca Hotararea 1/22.06.2017 nu reprezinta act jurisdictional cum eronat afirma aceasta, ci e un act administrativ cu caracter normativ".Atributiile jurisdictionale ale CCR sunt limitativ prevazute in Legea 47, iar Hotararea 1 nu se inscrie in niciuna dintre ele, a explicat instanta CAB, ci doar instituie reguli de procedura in ceea ce priveste redactarea opiniilor separate si concurente.

Mentiunea din art 4 al Hotararii ca aceasta "priveste atributiile jurisidictionale ale CCR, circumscriindu-se exclusiv acestora" "expima doar punctul de vedere al emitentului care in cazul de fata nu coincide cu natura juridica ce rezulta din prevederile legale ce reglmenteaza activitatea CCR".

Instanta CAB considera ca Hotararea 1 este de o vadita nelegalitate si enumera prevederile din Legea 47 si din Regulamentul CCR pe care le incalca aceasta. Mai mult decat atat, potrivit instantei CAB, prin Hotararea 1/2017, CCR incalca insasi Constitutia, mai precis art 31 din legea fundamentala potrivit caruia:

" (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.
(2) Autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal".

Fiind un act administrativ, Hotararea 1/22.06.2017 a CCR poate fi anulata de Curtea de Apel Bucuresti. Este pentru prima data cand o instanta de judecata califica drept nelegala o hotarare a Curtii Constitutionale.

Citeste mai multe despre importanta modificarii regulamentului CCR:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CCR opinii separate concurente
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 43626 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dorneanu,

Morar si celelalte slugi dragniste din CCR, demisia urgent.Si rusinea sa fie asupra voastra ! Sa nu mai activati in nici un fel in justitia pe care ati terfelit-o pentru psd.

 

"Senzational, Exploziv, Uluitor"

... Au ajuns Sekuristii (prin intermediul unor cozi de topor din CAB) sa declare ca ccr a incalcat constitutia !!! ... O idiotenie mai mare ca asta n-am mai intalnit pana acum... Bineinteles, aceasta "stire de senzatie" nu putea veni decat din partea tovarasei "Sekuriste Senioare", madam'Sekuroiu / IED ...
"Hai la lupta cea mare..."

 

pupincuristilor !

Mai sunteti multi cre o pupati in dos pe Dogioaca ? Pe securista acoperita, lt col parca ! Cati centi primiti pe comentariu tradatorilor de neam si tara, vanduti la Soros si la americani , la nemti si la alte neamuri care ne vor doar raul ? Asa sa aveti sanatate dupa cit de sinceri sunteti ! Nu am zis de prosti, ca prostia e scuzabila, tradarea insa nu ! Astept injuraturile !!!

 

magdalenaferu, in capitolul II din Constitutia Romaniei, intitulat

"Drepturile si libertătile fundamentale", este statuat "Dreptul la informare (art. 31) din care CAB citează următoarele dispozitii: "(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingrădit (2) Autoritătile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetătenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal." Deciziile CCR, inclusiv opiniile diferite exprimate de judecători, indiferent de pretinsa lor lipsă de calitate, constituie informatii de interes public, pe care Curtea, in calitate de autoritate publică, avea obligatia să le aducă la cunostinta cetătenilor. (A propos de lipsa de calitate a opiniilor Liviei Stanciu, Comisia de la Venetia a confirmat-o cand a stabilit că nu se poate stabili un prag financiar al abuzului in serviciu). CAB nu a făcut nicio apreciere asupra constitutionalitătii unor prevederi legale, ci a stabilit că CCR a incălcat dispozitiile art. 31 din Constitutie cu privire la dreptul de informare. Negarea incălcării dreptului la informare in acest caz nu se poate face decat cu rea credintă. Pe de altă parte trebuie să acceptati că Hotărarea CCR nr. 1/2017 este un act ad-tiv, iar nu jurisdictional. Conform Legii 47/1992, art. 11 alin. 1 lit. B, CCR poate pronunta hotărari jurisdictionale numai cu privire la următoarele patru situatii: alegerea Presedintelui Romaniei, interimatul la presedintia Romaniei, procedura referendumului si initiativa legislativă a cetătenilor. Mai reprosati CAB că nu a diferentiat intre interesul public si atributiile autoritătilor publice. Rolul acestui repros ca si al celorlalte, este să aburiti, să băgati in ceată mintile celor care nu citesc si nu inteleg legile. Intre dreptul cetătenilor la informare si obligatia autoritătilor publice, inclusiv a CCR, de a-i informa corect pe cetăteni este o stransă legătură, fapt surprins de CAB in mod corect si cat se poate de convingător.

 

DRAGULUI STEF,

De la bolnavi, daca esti om, nu te astepti decat la insanatosire! Daca fac tratamentul adecvat bolii! Decizia le apartine in totalitate! Personal, am incetat sa mai sper ca se vor face bine! Dar, noi nu avem nici o vina daca ei nu vor sa se trateze de bolsevism si neo-marxism impanat cu caviar! Sa ne vedem de tara si viitorul copiilor nostri, colega! O zi placuta!

BRAVO, DOAMNA AVOCAT!!!!!!!

In sfarsit, avem si REACTIE a profesionistilor Dreptului la tavalugul politrucilor bolsevici!

 

DANIEL MORAR,

cum se simte condus de Dorneanul lui Ilici, socrul lui Toba?

 

C.C.R: DEMISIA!!!!!!

Aceasta componenta a C.C.R este, de departe, cea mai toxica, din vremurile lui Ilici pana astazi!!!

 

MAGISTRATII C.C.R,

cei onesti, daca sunt? - ar trebui sa iasa din sala cand s-ar propune schimbarea rolurilor! Cum poti sa fi magistrat al forului suprem al legalitatii, in Statul Roman, si sa fi de acord cu prezentarea dosarelor penale, Parlamentului? Pai ce, Parlamentul judeca sau magistratii in instante??? Cu anchetarea procurorilor de catre infractori??? In ce lume traiti, Dorneanu, Morar, Pivniceru si restul????

 

Mda!

Daca lucrurile stau asa, concluzia e una singura: Mare e Curtea lui Dumnezeu!!!!

 

A venit timpul

ca dl. dorneanu sa - si calce in picioare roba de magistrat si sa porneasca pe calea rumegarii pensiei pensiei nesimtite pecare i-a dat-o inalt prea murdatitele cadre ale partidului.
Repede, pana postul nu va fi ocupat de un dipolodoc si mai mare pentu a declara pensiile neconstitutionale,

 

Prima   1   2   Ultima

Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor