Dinel Staicu recunoaste ca fratele lui a dat mita: A vrut sa faca o fapta buna! (Video)

Marti, 13 August 2013, ora 11:35
2799 citiri
Dinel Staicu recunoaste ca fratele lui a dat mita: A vrut sa faca o fapta buna! (Video)
Foto: B1TV

Omul de afaceri Dinel Staicu s-a prezentat luni la sediul DNA pentru audieri in dosarul in care judecatoarea Veronica Carstoiu si fiul ei au fost arestati preventiv pentru luare de mita. Staicu a recunoscut ca fratele sau a dat bani pentru a-l elibera si a declarat ca cere el insusi sa fie arestat.

Inainte de intrarea la audieri, Dinel Staicu le-a spus jurnalistilor ca este vorba despre o "mega escrocherie" la care au participat doi din cei 20 de avocati pe care i-a angajat el pentru a-l scapa de inchisoare.

Staicu a sustinut ca cele doua avocate ar fi crescut treptat, de la termen la termen, sumele cerute pentru a-i imbuna pe judecatori, "incepand de la 100.000 pana la 1.500.000", reamintind ca amandoua avocatele au acum dosare pentru inselaciune.

Dinel Staicu a spus ca fratele lui a fost inselat. "Fratele a vrut sa faca o fapta foarte buna. Pacatul meu este ca i-am spus sa aiba incredere in ele ca sunt fete istete, destepte", a declarat Staicu.

Mai mult, acesta a sustinut ca el niciodata nu a stiut ca se da mita, dar a declarat ca de la termen la termen avocatele i-ar fi cerut fratelui sume tot mai mari, spunand "da-ne 100 de mii ca il scapam luna asta".

"Asa au trecut 2 ani", a reamintit Dinel Staicu.

Intrebat de unde avea fratele lui banii, omul de afaceri a replicat ca acesta a ramas la conducerea firmelor cat timp el a fost arestat in Ungaria, iar firmele aveau bani, "aveam actiuni lichide".

"Nu eram la curent. Stiu ca avocatele aveau una 1.500 pe luna si una 10.000 de euro pe an. Eu stiu ca am avut avocat pe Mateut, pe foarte multi. Nu am urmarit ce face el (fratele, n.red.), ca nu aveam cum", a incercat el sa se dezvinovateasca, incriminandu-si de fapt fratele.

De astfel, intrebat insistent de jurnalisti daca stia despre mita, Dinel Staicu a negat spunand ca a primit luni seara un bilet de la fratele lui.

"Aseara am primit bilet de la fratele meu (...) Mi-a spus ca el vre sa recunoasca tot, si sa stiu si eu tot adevarul", a dezvaluit omul de afaceri, precizand ca "e vorba despre 1 milion jumatate" din care "avocatele si-au tras peste 1.300.000".

"Eu ma indoiesc ca acesti bani au ajuns la judecatoare. Daca aveau o relatie cu judecatoarele, nu trenau aceste termene, 'Staicu la termenul urmator', 'Staicu, la termenul urmator'. Ei dadeau banii inapoi, dar de fiecare data cresteau scara valorii mitei", a sustinut omul de afaceri.

Dinel Staicu le-a spus jurnalistilor: "Ma astept sa fiu arestat, chiar voi cere sa fiu arestat", sustinand ca si data trecuta el ar fi cerut arestarea.

"Mi s-a propus masura arestarii de DNA, am fost de acord", a insistat el.

Intrebat de ce sa fie arestat daca e nevinovat, Dinel Staicu a raspuns: "Poti sa mai suporti tot ce se intampla din punct de vedere mediatic".

"M-am resemnat, am facut 2 ani (...) Fizic, eu eram dupa gratii, daca trebuia sa corup eu judecatori, o faceam cand eram afara, nu cand am luat 4 ani (...) Eu sunt un trofeu, avocatele care au luat banii au facut denunt", a mai spus Dinel Staicu.

Fratele lui Dinel Staicu a fost si el adus la audieri, cu duba, din penitenciar, el fiind arestat preventiv in cauza judecatoarelor Dinu si Costache.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu afla miercuri daca Inalta Curte va accepta judecarea ei in stare de libertate. In dosarul in care ea este acuzata de cerere si luare de mita, sumele vehiculate ridicandu-se la 1.500.000 de euro, apare si numele judecatoarei Sofica Dumitrascu, cea care l-a eliberat in 2006 pe Omar Hayssam.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dinel Staicu mita judecatoare, #Dinel Staicu audiat DNA, #Veronica Cirstoiu mita arestata , #justitie