Fiul ministrului Justitiei a raportat la Facebook protestul studentilor la Drept din Iasi

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 14:50
19314 citiri
Fiul ministrului Justitiei a raportat la Facebook protestul studentilor la Drept din Iasi
Foto: Facebook/Alex Toader

Alexandru Toader, fiul ministrului Justitiei Tudorel Toader, a raportat la Facebook protestul studentilor Facultatii de Drept a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

"Beizadeaua Alex Toader, fiul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, tocmai a raportat la fb evenimentul de protest al studentilor de la Facultatea de Drept - Universitatea A. I. Cuza care urmeaza sa se desfasoare astazi impotriva modificarilor legilor Justitiei si ale Codului Penal", a scris pe Facebook jurnalistul Pavel Lucescu.

Studentii la Drept din Iasi au protestat azi fata de modificarea Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si a Legilor Justitiei.

"Suntem consternati de faptul ca domnul Ministru al Justitiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, sustine modificarea politicii si legislatiei penale a Statului Roman intr-un sens strain si total contrar principiilor de drept si logicii, precum si a valorilor, notiunilor si cunostintelor transmise de profesorii Facultatii de Drept.

Totodata, tragem un semnal de alarma fata de tacerea suspecta a cadrelor didactice din Facultate si fata de retinerea lor de a comenta si dezbate in spatiul public propunerile de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si a legilor justitiei.

Modificarea raporturilor juridice dintre puterile statului pana la alterarea in mod irecuperabil a functiei a cel putin uneia dintre ele, in acest caz a puterii judecatoresti, duce in mod inevitabil la schimbarea propriu-zisa a regimului politic, dintr-unul democratic, intr-unul de tip totalitar, in care drepturile civile sunt suprimate in vederea asigurarii suprematiei politice a grupului aflat la guvernare", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tot azi, aproximativ 250 de studenti ai Facultatii de Drept din Bucuresti au protestat fata de modificarile la Legile Justitiei si la Codurile Penale.

Manifestantii au tinut in mana cate o copie a Constitutiei Romaniei, fiind aplaudati din cand in cand de trecatori.

Protestul mut s-a desfasurat pe treptele facultatii, fiind organizat de Asociatia Studentilor in Drept.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fiu Tudorel Toader protest, #Alexandru Toader protest studenti Iasi , #justitie