Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati la inchisoare cu executare

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 16:20
20247 citiri
Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati la inchisoare cu executare
Foto: reportervirtual.ro

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au condamnat pe fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy la inchisoare cu executare, in dosarul privatizarilor strategice.

Codrut Seres, fost ministru al Economiei, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru aderare la un grup infractional organizat.

Cum a evoluat averea lui Dan Voiculescu pe vremea lui Codrut Seres

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata la Completul de Cinci Judecatori ai Curtii Supreme.

Pedepse grele in dosar

Fostul ministru al Economiei si Comertului Ioan Codrut Seres a primit cinci ani de inchisoare pentru aderare la un grup infractional si sase ani de inchisoare pentru tradare prin transmitere de secrete. Judecatorii au comasat pedepsele si au dispus ca Seres sa o execute pe cea mai grea, de sase ani de inchisoare.

Instanta l-a mai condamnat pe cetateanul ceh Michal Susak la patru ani si zece luni de inchisoare pentru initierea unui grup infractional transnational si la zece ani de inchisoare pentru complicitate la spionaj, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

Codrut Seres: Mi se aduc acuzatii stiintifico-fantastice (VIDEO)

Mircea Calin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetatean romano-englez, a primit o pedeapsa de patru ani si zece luni de inchisoare pentru initierea unui grup infractional transnational si noua ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spionaj. Instanta a comasat pedepsele si a dispus ca Flore ca execute noua ani si sase luni de inchisoare.

Cei doi au scapat de condamnare pentru tradare

Porcurorii ii acuzasera initial pe Codrut Seres, fost ministru al Economiei si un apropiat al lui Dan Voiculescu, si Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor, ca ar fi utilizat pozitiile pe care le ocupau in Guvernul Tariceanu pentru a favoriza anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta, act catalogat de procurori drept tradare.

Cei doi au scapat insa de aceasta acuzatie, ci au fost condamnati pentru constituire sau aderare la un grup infractional cu caracter transnational, din care au facut parte si celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, judecati pentru spionaj intr-un alt dosar.

Concret, cei doi demnitari sunt acuzati ca in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006 au furnizat informatii confidentiale despre o serie de licitatii organizate de minister pentru consultanta sau privatizarea unor societati, precum Electrica Muntenia Sud, Romaero Bucuresti si Avioane Craiova sau SN RadioComunicatii SA.

Seres: Nu poti sa-l acuzi pe un om de tradare fara sa specifici spionii

Totodata, Codrut Seres si Zsolt Nagy ar fi incercat sa distorsioneze vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom si sa influenteze rezultatul unei licitatii privind alegerea consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.

In august 2008, Senatul a aprobat urmarirea penala in cazul lui Codrut Seres, si in martie 2009, cei doi fosti ministri au fost trimisi in judecata. Codrut Seres si-a sustinut in permanenta nevinovatia, iar Zsolt Nagy a acuzat ca este vorba de o razbunare politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Codrut seres condamnat executare, #Seres Zsolt Nagy sase ani executare, #Seres Zsolt condamnati grup infractional , #justitie
Comentarii
Poza Giurgiu
Giurgiu
rank 4
Poza Fac lipsa mare pe voi
Fac lipsa mare pe voi
rank 5
Asti sunt de la PDL.A telefonat Basescu la ICCJ ? E dosar POLITIC ?