Generalul Bontic, urmarit penal pentru 17 fapte de coruptie, scos la pensie de MAI

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 19:28
2222 citiri
Generalul Bontic, urmarit penal pentru 17 fapte de coruptie, scos la pensie de MAI

Generalul maior Neculai Bontic, urmarit penal pentru 17 fapte de luare de mita si abuz in serviciu, a fost trecut in rezerva, vineri, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, dupa ce a solicitat sa fie scos la pensie, au declarat oficiali din MAI.

"La data de 12 iulie 2013, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a aprobat trecerea in rezerva a generalului maior Bontic Neculai, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane", se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Oficiali MAI au precizat ca Bontic a solicitat "trecerea in rezerva cu drept la pensie, in conditiile in care a implinit varsta de pensionare".

Decizia de trecere in rezerva urmeaza sa fie inaintata Presedintiei, pentru publicarea Decretului, asa cum cere legea in cazul ofiterilor care au gradul de general.

Generalul Bontic, adjunctul sefului Jandarmeriei, urmarit penal: 17 infractiuni de luare de mita

Generalul Neculai Bontic, adjunct al IGJR, este urmarit penal pentru 17 fapte de luare de mita si abuz in serviciu, fiind acuzat ca a primit de la subordonati bunuri de peste 130.000 de lei ca sa-i protejeze in cariera si le-ar fi impus sa ii alimenteze masinile personale cu carburanti din unitate, a anuntat, vineri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Procurorii DNA - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au inceput urmarirea penala fata de generalul maior Neculai Bontic, adjunct pentru logistica al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJR), pe care il acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata, de 17 infractiuni de luare de mita si de participatie improprie la delapidare, in forma continuata.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#general urmarit penal pensionat, #general corupt trecut rezerva, #general MAI scos pensie, #Neculai Bontic pensionat MAI , #justitie