ICCJ mentine interceptarile SRI din dosarul de coruptie al fostului ministru Cristian David

Marti, 22 Martie 2016, ora 11:12
3491 citiri
ICCJ mentine interceptarile SRI din dosarul de coruptie al fostului ministru Cristian David
Foto: lemnucs.com

Judecatorii instantei supreme mentin interceptarile SRI din dosarul lui Cristian David, respingand ca inadmisibila cererea fostului ministru al Internelor de inlaturare a interceptarilor ca mijloace de probare a presupuselor fapte de coruptie de care il acuza procurorii DNA.

Prima decizie luata de o instanta dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca sunt neconstitutionale interceptarile facute de SRI la cererea procurorilor a fost luata vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul lui Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte, informeaza News.ro.

Instanta a decis sa pastreze, in dosarul instrumentat de DNA, interceptarile facute cu ajutorul SRI in dosarul lui Dragos Basescu, chiar daca se afla in procedura de camera preliminara.

Premiera: Interceptarile SRI cu nepotul lui Traian Basescu, pastrate de Curtea de Apel Bucuresti

Tot intr-un dosar DNA, o decizie similara a fost luata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii ICCJ au decis sa pastreze probele obtinute cu ajutorul SRI in dosarul Veronica Slavila, o apropiata a clanului Camatarilor. Decizia poate fi invocata ca precedent de catre anchetatori.

ICCJ pastreaza interceptarile efectuate cu ajutorul SRI intr-un dosar DNA

Avocatii lui Cristian David au cerut vineri instantei supreme sa dispuna inlaturarea din dosarul sau a tuturor probelor, mijloacelor de proba, inregistrarilor ambientale si interceptarilor telefonice care au fost obtinute cu participarea altor organe decat cele enumerate la articolul 55 din Codul de Procedura Penala, respectiv procurorul, organele de cercetare penala ale politiei judiciare si organele de cercetare penala speciale. Cererea lui David a fost respinsa, luni, ca inadmisibila.

Potrivit unor surse judiciare, David a dorit inlaturarea intregului ansamblu probator de la dosarul sau, pentru ca apoi sa solicite achitarea din lipsa de probe.

Judecarea procesului fostului ministru al Internelor va continua la ICCJ in 5 aprilie.

In 25 de dosare DIICOT s-a cerut anularea probelor bazate pe interceptari SRI (Surse)

Avocatii lui Cristian David au mai cerut vineri judecatorilor instantei supreme sa nu tina cont nici de declaratiile de martor legate de interceptarile SRI din dosarul de coruptie al fostului ministru al Internelor.

Avocatii au aratat ca daca vor fi excluse din dosar si declaratiile de martor care se leaga de aceste interceptari, ar mai ramane doar doua denunturi si o serie de acte nesemnificative.

In iulie 2015, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe fostul ministru al Internelor Cristian David - pentru luare de mita, pe Marian Cristinel Bigiu, prefect al judetului Buzau la data comiterii faptei - pentru spalarea banilor, pe Valeriu Roger Nitescu, fostul sef de cabinet al lui David - pentru trafic de influenta, spalarea banilor si complicitate la luare de mita, si pe Gheorghe Doloiu - pentru spalarea banilor.

Cristian David este acuzat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la Bigiu, atunci prefectul judetului Buzau, in sprijinul unei persoane care revendicase un teren de 15 hectare in municipiu.

Dupa ce DNA a cerut, in februarie 2014, aviz pentru a incepe urmarirea penala, David a demisionat din PNL, spunand ca a luat aceasta decizie pentru a nu afecta imaginea partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#interceptari SRI mentinute Cristian David, #instanta suprema interceptari SRI , #justitie