Liiceanu a explicat citatul atribuit gresit lui Dragnea la dezbaterile pe tema justitiei din Romania

Vineri, 24 Martie 2017, ora 10:51
13475 citiri
Liiceanu a explicat citatul atribuit gresit lui Dragnea la dezbaterile pe tema justitiei din Romania
Foto: Hepta.ro

Scriitorul Gabriel Liiceanu explica, intr-un editorial, ca citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinta demiterii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost un "adevar", pentru ca asta ar fi intentia liderului PSD, insa folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru ca, recunoaste Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

"Lucrul pe care mi-l reprosez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevarate care se ascundea in el. Altfel spus, am exprimat un adevar, dandu-i insa, prin folosirea ghilimelelor, pretentia de exactitate, lucru pe care l-am intarit si prin folosirea expresiei 'declaratia explicita'.

Acest lucru mi-l asum in mod public ca pe o eroare. Nu insa ca pe o minciuna. N-am avut nici o clipa intentia de a deforma o realitate stiind foarte bine ca adevarul e in alta parte. In acest caz, si doar in acesta, as fi mintit", explica Liiceanu, intr-un editorial scris pe platforma Contributors.ro, in care prezinta si declaratia sa completa de la Bruxelles.

El argumenteaza insa ca afirmatia lui Dragnea o considera "perfect adevarata", desi, "in litera ei", e inexacta, spunand ca a vazut la televizor o declaratie a sefului PSD din care a inteles ca el isi doreste demiterea Laurei Codruta Kovesi.

"Nu mi-am luat notite si, cand am formulat textul, am exprimat pozitia lui Dragnea in principiu si in sensul de ansamblu al propozitiei pe care apoi am pus-o in mod abuziv in ghilimele, convins fiind - cum sunt si acum pornind de la tot comportamentul lui -, ca ea exprima 'pe scurtatura' credinta (si dorinta) intima a sefului PSD. Lucru pe care, dupa ce, intorcandu-ma si vizualizand scriptul emisiunii, continui sa-l cred", sustine Liiceanu.

Scriitorul critica si faptul ca a fost acuzat de minciuna in presa.

"In locul lui Liviu Dragnea si a posturilor de televiziune care traiesc in mod sistematic din minciuna, calomnie si dezinformare, nu m-as grabi sa vorbesc despre minciuna in cazul unuia ca mine. As vorbi de o inexactitate, de forma prescurtata pe care o imbraca exasperarea in fata dispretului, a cinismului si, da!, a minciunii politicianiste", spune el.

Gabriel Liiceanu mai comenteaza si faptul ca nu a fost lasat sa vorbeasca pe cat de mult a vorbit ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"Presedintele Comisiei, dl Claude Moraes (aripa social-democratilor), mi-a intrerupt interventia dupa 8 minute, in timp ce pe primul vorbitor, dl Tudorel Toader, l-a lasat sa vorbeasca 15 minute", a mai scris autorul.

Citeste si reactia presedintelui Comisiei LIBE, dupa dezbaterile pe tema justitiei din Romania si declaratiile lui Liiceanu

Gabriel Liiceanu a declarat, miercuri, in cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European ca guvernarea actuala a inceput cu un "atac penal" la adresa Justitiei din Romania si a spus ca "tinta numarul unu" sunt Parchetul General si DNA.

"Romania are in fruntea Parlamentului doi oameni condamnati sau cu procese penale", a spus Liiceanu, miercuri, in cadrul dezbaterii din comisia LIBE de la Bruxelles.

Iata declaratiile lui Liiceanu din Parlamentul European

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca nu este "reclamagiu de profesie", dar ia calcul sa depuna, in cateva zile, o plangere penala impotriva lui Gabriel Liiceanu, care a afirmat, in cadrul unei dezbateri din Comisia LIBE a Parlamentului European, ca liderul social-democratilor ar fi spus ca doreste demiterea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Dragnea il acuza pe Liiceanu ca a dezinformat in PE si i-a scris sefului Comisiei LIBE ca nu vrea demiterea lui Kovesi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Liiceanu citat atribuit Dragnea, #Liiceanu dezbatere justitie LIBE, #Liiceanu Dragnea dezbatere justitie Bruxelles , #justitie