Magistrati din toata tara au protestat in fata Curtii de Apel Bucuresti: Vrem ministru pro-Justitie (Foto & Video)

Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 19:13
24272 citiri
Magistrati din toata tara au protestat in fata Curtii de Apel Bucuresti: Vrem ministru pro-Justitie (Foto & Video)
Foto: Ziare.com

Reprezentanti ai magistratilor din toata tara s-au adunat in fata Curtii de Apel Bucuresti, duminica, pentru a-si arata dezacordul fata de ceea ce se intampla in aceasta perioada in justitia din Romania.

Acestia cer respectarea avizului Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei din Romania, precum si un ministru de resort care sa fie orientat catre apararea justitiei si a statului de drept, nu ca Tudorel Toader.

Magistratii mai vor o justitie independenta si transmit ca CSM nu are rol decorativ, iar avizele date de Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui luate in seama de catre Ministerul Justitiei.

"Am venit ca sa protestam si sa atragem atentia asupra riscurilor la care sunt supusi magistratii, mai ales in contextul modificarilor legislative, trecerii Inspectiei Judiciare sub control politic, si incercarilor de a modifica legile Justitiei si a Codurilor Penale", a declarat pentru Ziare.com Camelia Bogdan, judecatoare care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare.

Foto: Ziare.com

Intrebata ce mesaj doreste sa le transmita celor de pe margine, veniti sa ii sustina pe magistrati, Camelia Bogdan a spus: "Colegii mei le multumesc celor care inteleg ca infaptuirea actului de justitie este o conditie sine-qua-non pentru prosperitatea intregii societati".

De asemenea, intrebata ce parere are despre atitudinea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, Camelia Bogdan a declarat: "A abdicat de la standardele academice care ar fi trebuit sa ii guverneze activitatea si indeplinirea atributiilor de ministru. Dumnealui trebuia sa stie ca in cazul stiintei nu se fac compromisuri. Asa ne-au invatat profesorii".

Protestul magistratilor a fost aplaudat de trecatori, iar de cealalta parte a drumului s-au adunat cetateni care le-au strigat magistratilor: "Nu cedati! Rezistati!".

Foto: Ziare.com

"Duminica, de la ora 17:30, reprezentanti ai magistratilor din toata tara vor protesta in fata Curtii de Apel Bucuresti", anuntase si judecatorul Cristi Danilet pe pagina de Facebook.

Intrebat de un internaut care este motivul protestului, Danilet a raspuns: "Ni s-a urat cu raul". Ulterior, judecatorul a detaliat: "Modificarile la Legile Justitiei, la Codurile Penale, Inspectia numita de Guvern, ignorarea si ridiculizarea Comisiei de la Venetia, evaluarea PG de ministru".

Nu e primul protest al magistratilor de cand majoritatea PSD-ALDE a inceput asaltul asupra justitiei. In primavara acestui an, zeci de judecatori si procurori s-au adunat pe aceleasi trepte ale Curtii de Apel Bucuresti, nemultumiti de propunerile de modificare a Codurilor penale si modul in care au fost schimbate Legile justitiei.

Atunci, pe 19 mai 2018, ei au protestat in tacere, tinand in maini pancarte pe care scria "Pentru o justitie independenta", "Avizul Comisiei de la Venetia", "Principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat" sau "Conformarea obligatoriei cu recomandarile GRECO".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#magistrati protest Curte Apel Bucuresti, #protest magistrati septembrie 2018 , #justitie
Comentarii
Poza Pensula
Pensula
rank 5
vi s-a urat cu raul? nu, Danileata! Vi s-a urat cu binele... vi s-a
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5