Marea operatiune a toamnei. In timp ce Klaus Iohannis doarme sau face blat

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 10:21
32610 citiri
Marea operatiune a toamnei. In timp ce Klaus Iohannis doarme sau face blat

Teoretic, istorisirea de la Romania TV a fostului ofiter SRI Daniel Dragomir poate fi macar partial adevarata, la fel ca istorisirea oricarui alt om.

Dar eu am mari, foarte mari indoieli, bazate pe fapte, ca dl Dragomir nu face altceva decat sa execute un rol de "berbec" pentru ceea ce ar putea sa fie o noua ofensiva impotriva Justitiei, de altfel si anuntata imediat de Liviu Dragnea.

In primul rand, ar trebui sa stim cine este dl Dragomir. Intr-adevar, un fost ofiter de rang inalt al SRI, unul dintre colaboratorii apropiati ai fostului prim-adjunct Florian Coldea, pana in anul 2013, cand cariera domnei sale s-a naruit sub acuzatia ca ar fi cerut si primit peste 460.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i proteja afacerile, acuzatie soldata deja cu o condamnare. In aceeasi situatie este si sotia domniei sale, tot fost ofiter SRI.

Dl Dragomir este, totodata, anchetat de DIICOT, si a stat in arest preventiv, in dosarul Black Cube de spionare a dnei Kovesi. Mai precis, se pare ca dl Dragomir a facut legatura intre cei care au comandat lucrarea si firma israeliana.

Potrivit reprezentatilor acestora, intervievati de o televizine din Israel, dl Dragomir ar fi pretins ca reprezinta un presedinte al Romaniei, care ar putea fi Klaus Iohannis, foarte putin probabil, sau Traian Basescu, care are jumatate de familie fie anchetata, fie deja condamnata, plus Elena Udrea.

Fapt este ca surse din anturajul dlui Basescu sustin ca fostul presedinte s-ar fi intalnit destul de des, cel putin in ultima vreme, cu dl Dragomir. Dupa terminarea mandatului dlui Basescu s-a mai intalnit prin boscheti cu un fost ofiter SRI trimis in judecata, Adrian Radu.

Dl Dragomir a fost fotografiat in discutii pe plaja cu Alina Bica si Remus Truica, la masa cu Elena Udrea, este nasul avocatei Alina Vicol, deci una peste alta indeplineste toate conditiile pentru a-l considera reprezentantul unui grup de persoane care are tot interesul din lume sa distruga sistemul de justitie din Romania si credibilitatea lui.

Apoi, ma mai intreb, daca dl Dragomir avea cunostinta de fapte grave, cine l-a impiedicat sa le denunte autoritatilor, macar dupa plecarea din SRI? Legea 571/2004 l-ar fi aparat de orice sanctiune daca dezvaluia existenta unei ilegalitati, cum ar fi identitatea unui magistrat ofiter acoperit.

Chiar si acum, lovit de revelatii, dl Dragomir nu a spart usa Parchetului si nici macar a Comisiei SRI, condusa numai de reprezentanti ai PSD, ci a aterizat intr-un studiou de televiziune, a unui inculpat fugar.

In aceste conditii mi-e greu sa cred ca demersul a fost unul dictat de considerente oneste. Eu vad doar o operatiune de calomniere si diversiune.

Dar ce ne spune dl Dragomir? Ceea ce presa controlata de "puscariabili" toaca de foarte multa vreme, despre binom, despre arestari la comanda, despre magistrati si ofiteri acoperiti, despre rechizitorii trimise pe e-mail (cum sa nu stii macar ca inculpat ce te afli ca rechizitoriul este public, la dosarul cauzei) etc.

Deci un discurs care pare a fi o sinteza a emisiunilor de la Antena 3 si Romania TV sau o colectie de taieturi din Evenimentul Zilei si Jurnalul National. Si, desigur, ca toti acestia au luat vorbele dlui Dragomir drept confirmari, desi fostul ofiter inculpat nu aduce absolut nicio proba.

Daca dl Dragomir stie de o arestare comandata, sa spuna cu nume si prenume despre cine e vorba. Daca stie despre un magistrat sau jurnalist acoperit, sa spuna numele. Legea il apara daca denuntul e adevarat si de buna credinta.

Dar dl Dragomir nu spune asa ceva, in schimb se declara gata sa dea detalii in fata unei comisii speciale de ancheta a Parlamentului. Si sunt convinsa ca acesta este scopul principal.

Deja dl Dragnea s-a grabit sa declare ca "obligatoriu Dragomir va fi chemat la Comisia de Control a SRI. Trebuie sa spuna aceste lucruri in fata unei comisii parlamentare. Daca aceasta comisie va vedea ca apar elemente care ii depasesc, atunci se poate lua in discutie infiintarea unei comisii speciale."

De ce sa nu ajunga comisia SRI?

Pentru ca lucrarile ei nu sunt publice si trebuie scandal, trebuie din nou sa fie citati magistrati, in frunte cu dna Kovesi, trebuie citati fosti si actuali sefi SRI. Trebuie o intreaga operatiune de decredibilizare a unor institutii ale Romaniei si a unor persoane, exact cele care au sau aveau legatura cu anticoruptia.

Foarte probabil ca o asemenea comisie sa se incheie cu un raport la fel de penibil ca acela intocmit de comisia pentru alegerile din 2009.

Dar din toata isteria care va fi intretinuta pe la televiziunile inculpatilor si/sau condamnatilor va ramane o tusa de suspiciune, indiferent de probe.

De ce toate acestea? Pentru ca pare a incepe ofensiva de toamna antiJustitie vestita de Liviu Dragnea la Antena 3: "Au depasit o linie rosie, au calcat pe prea multe cadavre, e suficient. Nu mai merge. Tara asta e sugrumata (...) Cred ca se vor intampla lucruri importante in Parlament in aceasta toamna, care vor determina schimbari pe care le doresc foarte multi oameni."

Baietii si fetele din pragul puscariei, sustinuti de CCR, isi dau din nou mana pentru a lua cu asalt statul de drept. Sesiunea de toamna-iarna. Iar daca dl Iohannis nu se trezeste in timp util, fie din motaiala, fie din fraiereala, ma tem ca ultimul lucru pe care il va face va fi sa constate decesul Romaniei europene si al mandatului sau.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dragomir Bica Udrea Truica, #Dragomir Black Cube , #justitie