Ziare.com

Mesajul magistratilor pentru politicieni: Jos mainile de pe justitie! Romania nu e un teritoriu al coruptiei si faradelegii

de Alexandra Sandru
Luni, 21 Mai 2018, ora 20:27

   

Mesajul magistratilor pentru politicieni: Jos mainile de pe justitie! Romania nu e un teritoriu al coruptiei si faradelegii
Aproape 1.000 de magistrati au semnat o rezolutie prin care se opun modificarilor justitiei aduse de coalitia de guvernare PSD-ALDE si cer politicienilor sa respecte statutul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene si sa nu o transforme intr-un "teritoriu al coruptiei si faradelegii".

Cei 935 de semnatari ai rezolutiei spun ca au facut acest gest public dupa ce au fost ignorati si exclusi de la orice discutii si afirma ca "majoritatea covarsitoare a judecatorilor si a procurorilor romani nu a acceptat proiectele de lege vizand activitatea sistemului judiciar".

Totodata, acestia sunt indignati de modul in care ministrul Justitiei Tudorel Toader si mai multi parlamentari ai Puterii minimalizeaza Raportul GRECO, prin care s-a cerut ca Romania sa se abtina de la adoptarea unor amendamente la legislatia penala care sa contravina angajamentelor sale internationale si sa-i submineze capacitatile interne in materia luptei impotriva coruptiei si se nesocoteste necesitatea sesizarii Comisiei de la Venetia.

"Propunerile legislative aflate in dezbatere publica reprezinta o involutie in crearea unui sistem de justitie penala modern si adaptat noilor realitati sociale, precum si o denaturare a scopului procesului penal si a politicii penale a statului, fiind evidenta schimbarea de paradigma de la o justitie penala care protejeaza victimele infractiunii la un nou concept care plaseaza inculpatul intr-o pozitie privilegiata", se arata in documentul remis Ziare.com.

Magistratii spun ca se incearca intimidarea lor

Magistratii acuza si "nesocotirea principiilor statului de drept, statutului magistratului si regulilor de transparenta", precum si tentative de intimidare a judecatorilor si procurorilor, prin transformarea unor abateri disciplinare cu grad de pericol social redus in infractiuni cu pedepse avand limite apropiate de cele prevazute pentru infractiunea de omor.

Semnatarii remarca si "ura viscerala impotriva autoritatii judecatoresti prin plasarea judecatorilor si a procurorilor romani in compania clanurilor infractionale, pe acelasi nivel cu proxenetii si traficantii de carne vie, cu camatarii si contrabandistii, fiind imaginate infractiuni pentru 'contracararea clanurilor, precum si a procurorilor si judecatorilor, in comiterea infractiunilor specifice".

Totodata, sunt mentionate si "actiunile de manipulare a opiniei publice si atacurile fara precedent la adresa a numerosi judecatori si procurori care instrumenteaza inclusiv cauze de mare coruptie, dar si a celor mai importante institutii ale statului, cu rol de aparare si siguranta publica". Aici este amintit din nou Tudorel Toader care a facut in repetate randuri acuzatii generalizate la adresa procurorilor DNA, sustinand ca administreaza probe ilegale.

Nu in ultimul rand, magistratii spun ca masurile sunt luate fara studii de impact si nu vor face altceva decat sa bulverseze sistemul judiciar din Romania si sa puna frana luptei anticoruptie.

Ce cer magistratii: Jos mainile de pe justitie!

Astfel, semnatarii au formulat 11 solicitari catre decidenti, mesajul fiind unul foarte limpede: "Jos mainile de pe justitie!".

Va prezentam mai jos solicitarile magistratilor:

"1. Solicitam insistent factorilor politici incetarea imediata a atacurilor la adresa statului de drept si a judecatorilor si procurorilor din Romania. Romania este si trebuie sa ramana stat membru al Uniunii Europene si al Consiliului Europei, iar nu un teritoriu al coruptiei si faradelegii. Jos mainile de pe justitie!

2. Solicitam Presedintelui Romaniei, Presedintelui Senatului si Presedintelui Camerei Deputatilor consultarea urgenta a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia) asupra unor aspecte curente vizand modificarea in Romania a Codului penal, Codului de procedura penala si Codului de procedura civila, precum si unele aspecte conexe, fiind necesara suspendarea imediata a dezbaterilor Comisiei speciale comune pana la data primirii Avizului Comisiei de la Venetia.

3. Solicitam amanarea luarii oricaror decizii, din partea tuturor autoritatilor competente, in privinta "Legilor Justitiei", pana la data primirii Avizului Comisiei de la Venetia si pana la punerea de acord a textelor de lege cu solicitarile Comisiei Europene si ale GRECO. Puterea judecatoreasca trebuie sa fie independenta, ceea ce implica existenta unor anumite garantii fata de celelalte puteri ale statului, pentru a consolida independenta si impartialitatea magistratului.

4. Solicitam consultarea reala a corpului magistratilor cu privire la pachetele legislative care vizeaza activitatea lor, prin Adunarile Generale din cadrul instantelor si parchetelor. Consiliul Superior al Magistraturii nu reprezinta magistratura daca ignora punctul de vedere al miilor de magistrati romani. Propunerile legislative ale Consiliului Superior al Magistraturii nu pot fi promovate netransparent si nu pot reprezenta vointa a 5-6 membri. Solicitam consultarea reala a societatii civile, ale carei reactii trebuie sa fie avute in vedere in cadrul dezbaterilor legislative.

5. Solicitam conditii demne de munca. Realizarea unui act de justitie de calitate presupune alocarea timpului minim necesar studierii cauzelor, analizarii problemelor de drept si a legislatiei in continua modificare, iar nu pronuntarea unor solutii ce pot fi afectate de inadecvarea conditiilor de lucru, de lipsa de timp si supraincarcare.

6. Solicitam Ministrului Justitiei sa se abtina de la actiunile care intimideaza procurorii si afecteaza statul de drept si independenta justitiei.

7. Solicitam ratificarea Protocolului nr.16 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, al carui text a fost adoptat de Comitetul Ministrilor la data de 10 iulie 2013 si care a fost deschis spre semnare la 2 octombrie 2013, la Strasbourg. Protocolul nr. 16 prevede posibilitatea pentru cele mai inalte jurisdictii ale partilor contractante de a solicita un aviz consultativ Curtii Europene a Drepturilor Omului, atunci cand apreciaza ca o anumita cauza aflata pe rolul lor ridica o problema grava privind interpretarea sau aplicarea Conventiei sau a protocoalelor sale.

8. Solicitam membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sa condamne imediat si cu fermitate atacurile la adresa statului de drept si a judecatorilor si procurorilor din Romania. Implementarea unor criterii interactive de evaluare anuala, de catre corpul magistratilor, a activitatii curente desfasurate de membrii CSM, precum si revizuirea procedurii de revocare a acestora sunt imediat necesare.

9. Solicitam puterii legislative si Consiliului Superior al Magistraturii sa adopte masuri imediate pentru a furniza un sprijin adecvat magistratilor impotriva carora sunt indreptate critici care submineaza independenta justitiei.

10. Adresam un indemn catre toate adunarile generale ale instantelor si parchetelor sa se intruneasca imediat si sa hotarasca formele de protest pe care le considera necesare.

11. Invitam pe toti cetatenii Romaniei sa se alature acestei Rezolutii, in calitatea lor de purtatori ai unor sperante si aspiratii de insanatosire morala a tarii si de mentinere a ei pe coordonatele Europei civilizate".

Citeste si:Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
31 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Jos labele de pe justitie !

Si o frumoasa urare de sfintul Constantin si Elena:

http://kmkz.ro/de-ras/de-constantin-si-elena-la-multi-ani-cu-executare-tuturor-celor-care-poarta-numele-de-liviu

 

Interesant

Poate joc copitele de pe justitie !
Mafiotii PSD+Alde+Udmr nu au maini ci copite !

 

hahaha!!!

magistratzii; romania nu e un teritoriu al coruptziei si faradelegii...
declaratzia asta se califica pentru gluma anului 2018.
restul apa de ploaie.

 

Unde ați fost și unde sunteți in timp ce poporul roman este sărăcit

și depopulat??????? Cu poporul sau cu ei?
Azi văd că "invitați cetățenii să se alăture", de parcă nu ați face parte din cei care v-am acordat increderea de a ne conduce și reprezenta, fie aleganduvă, fie dand puterea unora de a vă numi, toți vinovați de starea-limită in care deliberat neați adus. Nu prin justiție s-au instrăinat pămanturile și toate cele ale romanilor, de azi romanul este nevoit să-și caute de muncă in țări străine, după ce le-au fost furate și demolatele locurile de muncă făcute pe banii și pe munca lor?
Justiția este precum Clasa Politică. Se hrănește bine mersi din banul public și din munca cetățenilor, fără ca aceștia să se simtă catuși de puțin apărați in interesele lor legitime. Faptul că nu contribuie la sistemul de pensii național, unde contribuie tot omul de rand și și-au prezervat propriul fond de pensii, cat și multe altele, se dovedește că vor și sunt undeva peste societate și interesele ei. De asta se intaplă ce se intamplă...

 

"Justiția se hrănește bine mersi din banul public"

"Justiția este precum Clasa Politică.
Se hrănește bine mersi din banul public"

Mamă, ce idi0țenie...
Normal că Justiția este plătită din banul public, fiindcă este un bun public, al cărui beneficiar este fiecare membru al societății, astfel incat și un coate-goale ca tine să beneficieze de acest bun public, "Justiție"...
Justiție privată nu există, caci altfel cate minți crețe ca a ta, atatea Justiții. Ne-am intoarce la epoca de piatră, cu triburi și războaie tribale, cine are arme și avere mai mare, are "Justiție" mai tare...
Sunteți așa de duși cu pluta unii și lipsiți de rațiune, că nici nu conștientizați ce enormități debitați, dăunătoare in primul rand vouă, nu doar societății.
Iar astăzi parcă a tunat și v-a adunat, numai "duhuri fericite"...

Data viitore sa nu-i mai dati cu Sspendare Penalului DRAKnea dragi

Magistrați!
Sau o sa deveniți si voi slugile Penalului Manelist!

 

"magistratii procurori"

Stiri pe surse (de unde copiaza si ziare.com, dar numai ce-i convine):

"Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de fostul procuror Mircea Negulescu, zis "Portocală". Acestia sunt acuzati de participare impropie la inducerea in eroare a organelor judiciare, insă, potrivit Antena 3, urmărirea penală ar urma să fie extinsă si pentru amenintare, santaj si represiune nedreaptă.

Potrivit Antena 3, date cu adevărat uluitoare ies la iveală in acest caz. Martorii ar fi fost audiati la DNA Ploiesti cu un pistol pe masă sau la tamplă, un Glock, pentru a fi intimidati si pentru a li se smulge denunturile cerute. In acest caz s-ar fi aflat un afacerit din Ploiesti.

In acelasi timp, in arestul din Campina se udau saltelele unor arestati care nu doreau să colaboreze cu procurorii, pentru a nu li se permite să se odihnească. Imculaptii erau obligati să stea in picioare, neavand voie nici să se sprijine de pereti. Le era interzis si să meargă la baie, potrivit sursei citate.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plangeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plangere impotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea si Mircea Negulescu. El ii acuză pe procurori de compromiterea intereselor justitiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz in serviciu si constituirea de grup infractional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe inregistrări prezentandu-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea au incercat să inventeze dosare in baza unor "probe fabricate" unor oameni politici si de afaceri, printre care si lui Sebastian Ghită. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiesti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar."

 

@alfabeta

Deci tu alfabetizezi la antena 3? Sa nu te trimita aia la tribunal pentru incalacrea drepturilor de autor, ca prea le reproduci cu patos si credinta. Eu zic sa-ti continui munca de monitorizare a antenei 3, merita este o munca sfanta, glorioasa de continuare a traditiilor epocii de aur.

in Mediafax crezi?

"Lucian Onea, seful dna Ploiesti, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de Mircea Negulescu, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare."

alfaplii

deci tu alfabeta ******* crezi ce spun dementii aia de cosma .
la dna esti citat ,DNA nu pe aresteaza si te duce cu pistolul la tampla .
te duci cu avocatul , totul se inregistreaza si poti cere in instanta inregistrarea NIMENI nu te poate obliga sa te duci fara avocat .
-singurii care merg de buna voie sunt aia care ToarNA , ca mircea cosma 21 de delatiuni sau ghita .
numai niste *** pot crede asemenea acuzatii si romania e plina de ticalosi care manipuleaza *** .

@Trolli (cetatean, hamuabibi...)

Ce note isi dau trolii :)! Ii intereseaza toate subiectele legate de justitie si hotie. O tin una si buna cu magistratii corupti. Ce uita trolii astia este ca magistratii nu voteaza intre ei care magistrat sa fie deferist justitiei dar parlamentarii voteaza cine poate fi judecat. Adica totul este cu josul in sus. Deci jocul este simplu, hai sa-i terminam pe magistrati si dupa aceea controlam noi totul. Jos labele de pe justitie penalilor!

 
 

 

Bai acesta ce e ala troliu

ca nu cunosc decat pe ala de la masina care trage cablul de remorcare.Adica de ce sa ma consider eu supus unui cretin de procuror sau judecator,ce a fost muma-sa factoare de persoane divine.Cum ajung papagalii astia pe functii sa judece lumea,nu cumva tot prin pixul unui politruc ajuns presedinte.Cand te NUMESTE cineva trebuie sa fii dat afara imediat daca ala care te-a numit nu mai e in functie.Adica ati scapat de 2 ceausesti si v-ati facut 50.000 de ceausesti din sri,parchetarii,judecatorii,etc.Nu sunteti sanatosi la cap.

Umor KGB-ist.

.

Totala admiratie pentru acesti Magistrati luminati!

Ei demonstreaza ca Justitia din Romania este cu adevarat o elita.
Rar am vazut un mesaj atat de clar, limpede si de raspicat.
Imi cer iertare pentru unele dintre exprimarile mele despre magistratii din Romania, am gresit.
Sper sa li se alature cat mai multi. E jenant sa nu aderi la un asemenea mesaj, te compromiti pentru toata viata daca ramai nesimtitor la asemenea cuvinte.

 

Astia care se agita sunt procurorii NEONESTI!

De teapa astora! Si le e frica ca vor plati! Daca esti corect n-ai de ce sa-ti fie frica!

"Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de fostul procuror Mircea Negulescu, zis "Portocală". Acestia sunt acuzati de participare impropie la inducerea in eroare a organelor judiciare, insă, potrivit Antena 3, urmărirea penală ar urma să fie extinsă si pentru amenintare, santaj si represiune nedreaptă.

Potrivit Antena 3, date cu adevărat uluitoare ies la iveală in acest caz. Martorii ar fi fost audiati la DNA Ploiesti cu un pistol pe masă sau la tamplă, un Glock, pentru a fi intimidati si pentru a li se smulge denunturile cerute. In acest caz s-ar fi aflat un afacerit din Ploiesti.

In acelasi timp, in arestul din Campina se udau saltelele unor arestati care nu doreau să colaboreze cu procurorii, pentru a nu li se permite să se odihnească. Imculaptii erau obligati să stea in picioare, neavand voie nici să se sprijine de pereti. Le era interzis si să meargă la baie, potrivit sursei citate."

elitii din Ploiesti, la ei te referi, acum PENALI. Plesu nu

mai vorbeste liber ca Doctorii procurori citesc. (Caragiale este perfect=domnul Plesu a zis.)

Sa admitem ca acest demers,

inexistent in nici o tara fie ea bananiera,ar fi corect si parchetarii si judecatorii sunt de capul lor eu ce sa fac daca sunt acuzat si condamnat pe nedrept doar sa se gaseasca un vinovat.Ca deocamdata nu vin cu bani de acasa,au privilegii la care nu visau nici prim secretarii de judete,bani cu portbagajul masinilor de lux de serviciu,si daca ma condamna nevinovat nu cumva am si eu dreptul sa protestez cum ma duce capul.Poate ar fi bine ca cel care ii numeste in functii,noul Ceausescu, sa raspunda SOLIDAR cu ei.Toti manifestangii sunt doar niste tineri imberbi,fara nici o experienta profesionala,dar cu gurile mari.

 

Tinerii aia stiu mai multe decit o vuvuzea trista de la

Moskova, ca tine.

In halul asta Penalul DRAKnea se baga sigur la inchisoare!

deci ca sa fie tara sigura de Draknea cel mai bine ar fi sa primesca pedeapa pe viata pentru Inalta trădare!!

Ai dreptate.....

Dragnea este cel mai cinstit polician si uite ca procurorii si judecatorii vor sa-l condamne.

In toata lumea, rolul magistratilor este de a aplica si interpreta

...legi, nu de a protesta. Pentru protest e doar o problema salariala sau conditiile de munca. Nu cred ca romanii vor sa fie acuzati si judecati de catre niste magistrati care nu vor sa li se modifice legile care ii scapa de raspunderea materiala.

 

Condamnatii penali nu fac legi ,

Legile in toata lumea sunt concepute de magistrati, si apoi revizuite de parlament. nu de shparlamentarii penali.

 

 

Mai ramatoare pesediste

In toate tarile civilzate legile sunt facute de specilisti in drept, iar politicienii responsabili le voteaza numia dupa ce asculta si primesc sugestii de la toti cei ce pot fi afectati. Nu sunt facute de agramati functionali ca Nicolicea, Iordache, Cataniciu sau Nicolae, fosti soferi si tractoristi, recicalati in juristi, dupa studii la ff/seral la celebrele universitati din Caracal si Turnu Severin, unde nota minima e 6. Iar in alte tarii minsitrul justitei nu este un semidoct (unu' care trmite un raport la CRR cu titlul ... al CCR?!!), mincinos, infumurat si slugarnic precum Slugaroiu Toader. Dupa neuronul tau mucegait tu chiar crezi ?!! ca ceea ce fac sceleratii si paranoicii Dragnea si Tariceanu e perfect? nimic, nimic nici o greseala cat de mica?!! Iar sunteblagsloviti" nu cu un "geniu carpatin" ci cu mai multe???!!!

Cetatean european, suflete chinuit,

Oare ce pacate grele trebuie sa ai in spate ca sa fii nevoit sa robesti din greu, sclav in atelierul minciunii!
Sa sustii absurditati care, evident, nu pot fi usor de supotat, care probabil il macina pe cel nevoit sa le spuna!
Suflete chinuit, elibereaza-te!

@ decebal....

in nici o tzara din lume nu exista atatzia condamnatzi in parlament pentru ca oamenii au tzinuta morala si nu voteaza borfasi cum facetzi voi. sau poate nu avetzi ceva mai bun.

scu, ai dreptate. Elitii din Ploiesti sunt penali

acum Ponta poate sa faca legi, numai ca nu o persoana poate sa faca legi. Vuvuzelele de pe zoie kosmo.com nu le vede. Acum in sfirsit stiu ce inseamna evreu. Zeita si presedintele au numai victorii impotriva Israelului (ptr. fost Ministrul de externe Izdraelul).DNA are in frunte numai premianti de 6=note si in civil 5=case, se vad rezultataele.

cetatene asa este cum zici.dar in toata lume Condamnati Penali

nu fac legi si vor sa candideze pentru Presedintie!
Te dai deștept...cum Nu poți ințelege??


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor