Minciunile PSD in fata lumii civilizate. Cum pune PSD in pericol siguranta europenilor

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 29 Iunie 2018, ora 08:28
25560 citiri
Minciunile PSD in fata lumii civilizate. Cum pune PSD in pericol siguranta europenilor

PSD a raspuns cu aroganta avertismentului fara precedent venit din partea a 12 tari partenere ale Romaniei in privinta modificarii legislatiei penale.

Faptul ca acest avertisment a venit ca mesaj comun arata o coalizare a reactiei externe fata de asaltul pe care il dau PSD-ALDE asupra Justitiei. Se va adauga in cateva zile raportul preliminar al Comisiei de la Venetia in privinta modificarilor Legilor Justitiei.

Este suficient sa citesti interviul acordat de presedintele Comisiei pentru a-ti da seama ce urmeaza, adica un raport demolator, dupa cum anticipau si sursele Ziare.com.

Asadar, care este punctajul PSD:

1. Mesajul comun este neasumat, vine din partea unor functionari anonimi carora nici macar nu merita sa ne obosim sa le raspundem: "cu zidurile sa vorbeasca zidurile". O vom face atunci cand va veni un mesaj al guvernului american stabilit intr-o sedinta dedicata acestui subiect, prezidata de Donald Trump.

Dl Serban Ncolae, titularul acestei viziuni, nu are cum sa fie atat de ignorant incat sa nu stie ca niciodata un asemenea mesaj comun nu este emis de functionari anonimi de capul lor si fara a fi avizat politic pana la ultima virgula.

Un asemenea mesaj implica in cel mai inalt grad cancelariile tarilor semnatare, iar daca el este ignorat, replica tot comuna va fi pe masura.

Dar daca tot vrea chipuri, nume si prenume, dl Serban Nicolae se poate uita la ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, care a spus in Parlamentul francez: "De la venirea la putere, coalitia PSD-ALDE n-a incetat sa caute contestarea sau impiedicarea procedurilor judiciare care vizeaza clasa politica".

2. Legiferarea este dreptul suveran al poporului, Romania nu e colonie. Dar Romania vrea sa beneficieze de bani europeni, vrea ca 4 milioane de romani sa poata munci in strainatate, vrea garantii de securitate. Si pentru a le primi si-a asumat niste angajamente, in primul rand, respectarea statului de drept.

Nu mai vrea Romania beneficiile UE si NATO? Numai poporul poate decide. Si daca el zice ca nu le mai vrea, in regula, rupem angajamentele si stam pe cont propriu din toate punctele de vedere.

3. Ambasadele sa aiba rabdare pana la rezultatul final al modificarilor. Adica asteptati sa comitem crima, sa intre in vigoare legea penala mai favorabila, sa inchidem dosarele in baza noilor norme de procedura si dupa aceea mai vorbim. De ce incercati sa ne luati din mana pistolul, cand suntem cu mana pe tragaci? Asteptati sa tragem!

Evident ca principalul efort este de prevenire a unui rau evident, nu de cautare mai apoi a solutiilor pentru corectarea lui.

4. Modificarile la Codurile Penale sunt menite sa puna in aplicare directivele europene si deciziile CCR.

In privinta deciziilor CCR, ele afecteaza in jur de 40 de articole, in timp ce noi vorbim despre sute de modificari ale Codurilor. Sunt modificate articole care nu au fost discutate vreodata de CCR, cum ar fi chestiunea dosarelor in rem care trebuie inchise dupa un an, sau sigilarea achitarii din prima instanta, sau reducerea fractiei de pedeapsa care trebuie executata pentru a fi posibila liberarea conditionata etc.

Chiar in cazul abuzului in serviciu nu avem nicio decizie de neconstitutionalitate. Ambele decizii, 405/2016 si 392/2017, au fost de respingere a sesizarilor de neconstitutionalitate.

Decizia 405 face doar o interpretare a "indeplinirii defectuoase" care trebuie citita ca incalcare a legislatiei primare, ceea ce se intampla deja, ca doar de aceea curg zeci de achitari, in frunte cu a lui Mitica Dragomir condamnat la 6 ani in prima instanta si achitat in baza acestei deicizii.

Decizia 392 este tot de respingere, dar recomanda introducerea unui prag pentru prejudiciu. In mod normal, o decizie de respingere nu poate impune nimic, pentru ca fiind de respingere constata ca articolul e constitutional si asupra unui articol constitutional CCR nu are nicio putere.

In ceea ce priveste directivele europene, aceasta dezinformare este pur si simplu o minciuna, ca sa o citez pe dna Dancila. Singura directiva la care se refera insistent PSD este aceea privind prezumtia de nevinovatie, nr 343/2016 si avea termen de transpunere 01/04/2018.

Aceasta directiva presupune din partea Romaniei nu modificari de legislatie penala, ci modificari privind conduita mediatica, de exemplu, arestatii sa nu fie infatisati cu catuse, comunicatele parchetelor sa foloseasca doar conditional optativul in descrierea faptelor, aspecte de tipul acesta.

In rest, tot ceea ce este prevazut in Directiva exista deja in legislatia penala din Romania precum dreptul la tacere, obligatia parchetelor si a instantelor de administrare de probe si in favoarea inculpatului, dreptul de a nu te autoincrimina, protectia copiilor etc.

Nimeni nu sufla insa nicio vorba despre alte doua directive pentru netranspunerea carora Romania este deja in infringement: Directiva (UE) 2015/849 privind prevenirea utilizarii sistemului financiar in scopul spalarii banilor sau finantarii terorismului care avea termen 26/06/2017 si Directiva 2014/42/UE privind inghetarea si confiscarea instrumentelor si produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana, adica directiva confiscarii extinse, cu termen 04/10/2016.

In cazul acestora nu e nicio graba, desi acolo sunt chestiuni de substanta care trebuie transpuse. Dimpotriva, modificarea Codului Penal propusa de PSD - ALDE contravine grav ambelor directive, cat timp una dintre propuneri este ca pentru spalarea de bani sa nu mai poata fi aplicata confiscarea extinsa.

Asta desi, potrivit directivei confiscarii extinse, ea ar trebui sa fie aplicata oricarei infractiuni care are o pedeapsa mai mare de 4 ani. Spalarea de bani se pedepseste in legislatia noastra cu o pedeapsa de pana la 12 ani.

Ambasadele se tem ca aceste modificari ar putea "impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva infractiunilor violente, a infractionalitatii organizate transfrontaliere, a infractiunilor financiare si a traficului de droguri si de fiinte umane".

Si cum sa nu fie asa cand procurorul-sef DIICOT anunta ca modificarile vor provoca inchiderea a 4.770 de dosare penale, exact dintre cele la care se refera comunicatul? Traficantii, teroristii, retelele nu actioneaza doar in Romania, aici sunt doar salvate de PSD.

Cum sa nu fie asa cand efectul modificarilor va fi inchiderea numai Bucuresti a 87 de dosare de omor? Eliberati de presiunea cautarii, acesti criminali pot ucide din nou oriunde, nu doar in Romania.

Strainii au ajuns sa ne apere de politicienii nostri, pentru ca in asaltul lor furibund pun in pericol nu doar romanii, ci intreaga Europa.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#ambasade modificare coduri penale , #justitie