Mircea Basescu, santajat - Ce spune seful SRI

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 22:20
4288 citiri
Mircea Basescu, santajat - Ce spune seful SRI
Foto: Adevarul

Directorul SRI, George Maior, a fost intrebat, miercuri, daca SRI a stiut ca fratele presedintelui Basescu, Mircea, ar fi fost santajat intr-un caz in care este vehiculat si numele lui Bercea Mondialu, el raspunzand ca nu comenteaza "cazuri individuale", care "sunt in justitie in acest moment".

Directorul SRI a participat, miercuri, la sedinta Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.

Maior a fost intrebat, dupa sedinta, daca SRI stia ca fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea, ar fi fost santajat intr-un caz in care este vehiculat si numele lui Bercea Mondialu. "Nu comentez cazuri individuale, care sunt in justitie in acest moment", a raspuns George Maior.

Directorul SRI: Coruptia, o vulnerabilitate a Romaniei. Spionajul rusesc nu e o problema

Ginerele lui Bercea Mondialu, acuzat ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, caruia i-ar fi cerut 280.000 de euro amenintandu-l ca va face publice informatii compromitatoare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfarsitul lunii mai, de Tribunalul Constanta.

Potrivit unor surse judiciare, odata cu retinerea, pentru santaj, a ginerelui lui Bercea Mondialu, Marius Constantin, prins in flagrant, la sfarsitul lunii mai, in timp ce primea de la fratele presedintelui 10.000 de euro, intr-o actiune a DNA Constanta, au aparut noi probe in acest caz, care au dus la redeschiderea dosarului in care fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel, a fost denuntat de Mircea Basescu pentru trafic de influenta si santaj.

Ulterior redeschiderii, dosarul a fost trimis de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta la DNA Constanta, in vederea conexarii.

Sursele citate au mai precizat ca in urma redeschiderii acestui dosar a fost necesara transferarea lui Florin Anghel la Penitenciarul Poarta Alba, asfel incat acesta sa poata fi audiat la DNA Constanta ori de cate ori va fi necesar.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#SRI santaj Mircea Basescu, #Mircea Basescu santajat Bercea , #justitie
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Zoaie.com, ati mai facut rost de-o stire fara... rost