O judecatoare CSM sugereaza ca "dezinformarea" ca Legile Justitiei nu sunt bune ar pleca de la Soros si Juncker

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 12:54
11119 citiri
O judecatoare CSM sugereaza ca "dezinformarea" ca Legile Justitiei nu sunt bune ar pleca de la Soros si Juncker
Foto: Arhiva Antena 3

Judecatoarea Gabriela Baltag, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, care s-a remarcat prin pozitii controversate la modificarea Legilor Justitiei, a lansat o scrisoare deschisa de Ziua Unirii, pe un ton foarte dramatic, in care sustine ca cei care critica noua forma data de Parlament legilor sunt dezinformati.

Mai mult, Baltag sugereaza ca sursa dezinformarilor sunt George Soros si seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Ca sa-si sustina teoria, judecatoarea prezinta un filmulet in care Juncker il primeste pe Soros intr-un cadru oficial, public.

"Despre timpurile noastre, dar mai ales despre valorile acestui neam, vorbesc de multe ori persoanele care nu-l cunosc, dar mai ales care nu-i inteleg pe deplin spiritul, asa cum despre justitie striga, cu o aparenta ingrijorare, multi dintre aceia care nu vor sa accepte normalitatea, intr-un stat de drept, adevarat.

Care sa fie oare mobilul dezinformarilor care nu mai contenesc, in ultimul timp, in ceea ce priveste asteptata reforma a Legilor Justitiei? Ascult, in fiecare zi, cu o nedisimulata uimire, 'teoriile' si 'argumentele' care vin sa ne zugraveasca 'raul' ce se va pogori peste acest popor fiindca indrazneste sa spere ca nu va mai avea niciodata judecatori-'parteneri de nadejde' ai cuiva, judecatori despre care sa nu mai poata marturisi nimeni, nici chiar cel mai important om in stat, ca ar fi 'ai sai', ca in orice sala de judecata egalitatea de sanse intre acuzare si aparare va deveni sfanta, precum Biblia, ca, intr-un viitor nu prea indepartat, vor exista toate garantiile ca independenta justitiei, la nivel reprezentativ, sa fie asigurata numai de aceia care beneficiaza pe deplin de prerogativele de independenta.

Cine este in zilele acestea la capatul lucrurilor pline de neadevar, rostite fara nicio rezerva, care impanzesc majoritatea canalelor de comunicare, incercand sa ingenuncheze o societate inca visatoare, care indrazneste sa mai creada ca poate sa stea la masa cu Marile Puteri, asa cum se intampla altadata, in vremurile pentru care termenul 'democratie' nu era deloc consacrat!? Claude Junker si George Soros se vad frecvent. In ultimii ani s-au vazut de cel putin patru ori", a scris Baltag in scrisoarea publicata de QMagazine.

Baltag prezinta materialul video in care Soros e intampinat oficial de Juncker. Potrivit site-ului Comisiei Europene, pe 27 aprilie 2017 Soros a avut la Bruxelles o intalnire cu Jean-Claude Juncker si Carlos Moedas, comisar pentru Stiinta, Cercetare si Inovatie.

Judecatoarea insista si ca cei doi s-ar fi intalnit "cu o luna si jumatate in urma cand unul din subiectele principale ale discutiilor a fost justitia din Romania". Nu exista insa nicio informatie oficiala despre aceasta intalnire si Baltag nu indica pe ce se bazeaza in aceasta afirmatie.

Prezenta deseori in studiourile Antena3, Gabriela Baltag este unul dintre membrii CSM care au votat pentru avizarea pozitiva a Legilor Justitiei. Judecatorul a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca a participat la o dezbatere publica organizata de GDS, insa la acea data CSM i-a luat apararea sefei DNA.

Scrisoarea lui Baltag a venit dupa ce Comisia Europeana a lansat, miercuri, un apel la adresa Parlamentului Romaniei, printr-o declaratie comuna semnata de presedintele CE, Jean Claude Juncker, si de prim-vicepresedintele Frans Timmermans, in care este din nou exprimata ingrijorare fata de modificarile aduse legislatiei judiciare - Legile Justitiei si Codurile Penale.

Ca raspuns, presedintii celor 2 camere din Parlament si ale partidelor de guvernamant, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au sustinut ca oficialii europeni sunt dezinformati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Baltag judecator CSM Soros Legi Justitie, #Baltag CSM apara Legi Justitie Iordache , #justitie