Omul de afaceri Avraham Morgenstern, arestat la domiciliu in dosarul de evaziune fiscala

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 15:33
3996 citiri
Omul de afaceri Avraham Morgenstern, arestat la domiciliu in dosarul de evaziune fiscala

Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost plasat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat ca nu a inregistrat veniturile din trei contracte incheiate cu RAEDPP Constanta si o firma, prejudiciul adus statului fiind de peste zece milioane de euro.

Omul de afaceri va fi judecat in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv sa inlocuiasca arestul preventiv cu o masura mai blanda. El se afla in arest preventiv din 19 noiembrie.

Avraham Morgenstern a fost trimis in judecata de DNA, in februarie, procurorii acuzandu-l de evaziune fiscala pentru ca nu a inregistrat veniturile din trei contracte incheiate cu RAEDPP Constanta si o firma si nici facturile fiscale aferente acestor venituri.

In acelasi dosar este judecata si firma sa Shapir Structures, tot pentru evaziune fiscala.

In rechizitoriul transmis instantei de judecata procurorii anticoruptie noteaza ca, in perioada 2009 - 2014, Morgenstern, in calitate de administrator al Shapir Structures, nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute din trei contracte, incheiate cu Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta si Confort Urban Constanta, si nici facturile fiscale aferente acestor venituri, in executarea acestor contracte.

In aceeasi perioada, mai arata anchetatorii, acesta a inregistrat cheltuieli fictive, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile Larton Consultants ltd Cipru si Comrad Leasing ltd Cipru.

Aceste activitati au fost realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, producand un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, se mai arata in documentul anchetatorilor.

In cauza, DNA a dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale lui Morgenstern si societatii Shapir Structures, in valoare totala estimata de circa 2,8 milioane lei si patru imobile din municipiul Constanta, neevaluate.

Dosarul se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Morgenstern mai este cercetat de DNA si in dosarul lui Radu Mazare, fiind acuzat ca i-ar fi dat primarului Constantei 175.000 de euro ca sa castige contractul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Avraham Morgenstern arest domiciliu, #Avraham Morgenstern arestat , #justitie
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv sa inlocuiasca arestul