Parintii adoptivi ai Sorinei au fost audiati 9 ore de procurorii de la Sectia Speciala pentru anchetarea magistratilor

Joi, 27 Iunie 2019, ora 22:49
8958 citiri
Parintii adoptivi ai Sorinei au fost audiati 9 ore de procurorii de la Sectia Speciala pentru anchetarea magistratilor
Foto: captura YouTube / AYE AYEE

Parintii adoptivi ai Sorinei, Gabriel si Ramona Sacarin (foto), au fost audiati joi de procurorii Sectiei pentru anchetarea magistratilor vreme de 9 ore. La iesirea de la audieri, Ramona Sacarin a spus ca fetita este bine si ca autoritatile ii vor decide soarta, nu ei.

"Nu pot sa fac niciun fel de declaratii. Sorina este bine. O sa hotarasca autoritatile romane, nu noi (ce se va intampla cu fetita, n.red.) ", a declarat Ramona Sacarin, la iesirea de la Sectia pentru achetarea magistratilor.

Miercuri seara, si Mariana Saramat, asistenta maternala care a avut grija de Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama care a fost luata cu forta de procurorul Maria Piturca pentru a fi data familiei adoptive, a fost audiata la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIG), ea iesind de la audieri in jurul orei 01.00, fara a face declaratii.

Judecatoria Drobeta Turnu Severin a amanat, joi, decizia in privinta Sorinei dupa ce parintii adoptivi au depus o cerere prin cer sa fie despagubiti pentru perioada in care au stat in Romania, pentru ca nu isi pot lua salariile.

"Este vorba de zeci de mii de euro. Instanta a cerut insa ca aceasta cerere sa fie timbrata si insotita de inscrisuri doveditoare. Din acest motiv sedinta s-a amanat pe 3 iulie. Este o decizie care o afecteaza direct pe Sorina. Ii prelungeste practic starea de incertitudine", a spus Victor Dumitrica, avocatul asistentei maternale.

Procurorul general a transmis, luni, o ordonanta Tribunalului Mehedinti prin care a cerut interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre fetita de 8 ani si una Curtii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentintei de incuviintare a adoptiei internationale a minorei.

De asemenea, Bogdan Licu a dispus verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova privind modul in care procurorul din acea structura a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti si a efectuat perchezitia domiciliara. Totodata, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspectia Judiciara pentru a efectua cercetari cu privire la conduita si modul in care procurorul a intervenit.

Citeste mai multe despre:

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#parintii adoptivi Sorina audiati procurori, #parinti Sorina audiati Sectia Speciala , #justitie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza ORCA
ORCA
rank 5
Fa Veorico, voi vreti ca cineva sa mai adopte copii sau nu?