PNL are de gand sa atace la CCR si noua varianta a Legilor Justitiei

Marti, 20 Martie 2018, ora 14:28
2459 citiri
PNL are de gand sa atace la CCR si noua varianta a Legilor Justitiei
Foto: Facebook/Raluca Turcan

PNL a anuntat, marti, la dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor privind cele trei Legi ale Justitiei modificate de Comisia Iordache, ca va contesta la Curtea Constitutionala modul in care acestea au fost votate.

"PNL va contesta la CCR aceasta maniera prin care dumneavoastra votati, prin majoritatea pe care o aveti, Legile Justitiei. Legea care scoate presedintele din procedura de numire a magistratilor, prin care scoateti la pensie 2.500 de magistrati si salvati dosare", a spus Raluca Turcan, prim-vicepresedintele PNL.

Intr-o singura dimineata, plenul Camerei Deputatilor a reusit sa voteze toate modificarile aduse celor trei Legi ale Justitiei, in pofida protestului Uniunii Salvati Romania, ai carei deputati au purtat tricouri insciptionate cu mesajul #FaraPenali.

Astfel, Legea pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara a fost adoptata cu 182 de voturi "pentru" si 91 "impotriva".

Legea pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata cu 190 de voturi "pentru" si 98 "impotriva".

Legea pentru modificarea Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM a fost adoptata cu 189 de voturi "pentru" si 101 "impotriva".

Senatul este for decizional in cazul acestor proiecte legislative.

#FaraPenali, a cerut USR in timpul Plenului

USR a protestat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, purtand tricouri care pe spate aveau inscriptionat mesajul "#Fara Penali", la cererea liderului deputatilor PNL, acestia s-au intors cu spatele la prezidiu, unde stateau alesii PSD-ALDE.

Anterior, modificarile asupra celor trei legi ale justitiei au fost constestate la Curtea Constitutionala a Romaniei si de catre PNL si de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar CCR a decis in cazul tuturor celor trei legi ca modificarile sunt partial neconstitutionale, urmand ca acestea sa se reintoarca la comisie.

Luni, Comisia parlamentara speciala care modifica Legile Justitiei, condusa de Florin Iordache (PSD), a votat articolul care prevede ca presedintele Romaniei este eliminat din numirea si revocarea conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, atributiile fiind preluate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

De asemenea, tot in sedinta de luni, s-a decis eliminarea comisiilor de control SRI si SIE din procedura de verificare a declaratiilor pe proprie raspundere ale magistratilor privind colaborarea cu serviciile de informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#PNL CCR Iordache, #legile justitiei comisia Iordache , #justitie