Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele ANI l-a dat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 15:35
3245 citiri
Presedintele ANI l-a dat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu
Foto: Epoch Times

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, l-a dat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu, fost senator PNL, dupa ce acesta a lansat in spatiul public acuzatii la adresa sa.

"L-am actionat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu, un infractor dovedit, pentru o delatiune grava, scrisa dupa gratii, fara nicio legatura cu realitatea.

Mai mult, anul trecut, ANI a sesizat PICCJ in cazul lui Sorin Rosca Stanescu pentru fals in declaratii iar procurorii au inceput urmarirea penala", a postat Horia Georgescu pe contul sau de Facebook, informeaza Realitatea TV.

Sorin Rosca Stanescu a postat zilele trecute pe blog un articol in care sustine ca Horia Geogescu, dar si fostul presedinte ANI, Catalin Macovei, precum si fostul viceprimar al Capitalei, Razvan Murgeanu, si fostul sef al Comunitatii Nationale de Informatii Daniel Moldoveanu ar face parte dintr-o loja masonica supranumita "loja DNA".

In aceeasi loja ar fi si Daniel Chitoiu, fost ministru de Finante si coleg de partid cu Rosca Stanescu, inainte ca acesta sa fie condamnat la inchisoare.

Stanescu afirma ca Razvan Murgeanu identifica potentiale "victime" carora le cerea bani pentru ca dosarele intocmite de ANI sa fie clasate sau tinute la sertar.

Una dintre victime ar fi fost un matematician care a dat mita 30.000 de euro, pentru ca sa nu fie acuzat ca a delapidat fonduri europene. Dosarul ar fi fost gasit intr-un sertar de un procuror, care l-a bagat in inchisoare, sustine Sorin Rosca Stanescu, care ii cere procurorului sef al DNA sa ancheteze cazul.

In luna octombrie, Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, fiind imediat incarcerat.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu, inchisoare cu executare - 10 condamnari in Dosarul Rompetrol

De asemenea, in urma cu un an procurorii au decis inceperea urmaririi penale pe numele lui, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii, dupa ce Rosca Stanescu a fost reclamat de Agentia Nationala de Integritate ca nu a mentionat in declaratiile de avere conturi detinute de copiii sai in Elvetia.

Sorin Rosca Stanescu, urmarit penal: A uitat sa declare conturile din Elvetia

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#presedinte ANI Rosca Stanescu judecata , #justitie
Comentarii