Modificarile anuntate la Legile Justitiei au scos din nou oamenii in strada: Nu vrem sa fim o natie de hoti. Nu cedam, rezistam!

Duminica, 27 August 2017, ora 22:51
31376 citiri
Modificarile anuntate la Legile Justitiei au scos din nou oamenii in strada: Nu vrem sa fim o natie de hoti. Nu cedam, rezistam!
Foto: Ziare.com

Propunerile de modificari la Legile Justitiei anuntate de ministrul Tudorel Toader i-au scos deja pe romani in strada, miercuri seara, iar duminica au avut loc proteste in mai multe orase din tara.

Protestul din Bucuresti s-a numit Justitie independenta, nu stat subordonat, avut loc in Piata Victoriei si a adunat peste 2.000 de persoane.

"Nu vrem sa fim o natie de hoti!", Romania, trezeste-te!", "Nu cedam, rezistam", "Noaptea, hoti/Ziua mafioti/PSD, ciuma rosie", au fost printre cele mai scandate mesaje.

Proteste au avut loc si la Iasi, Timisoara, Cluj Napoca si Brasov, Constanta, Craiova, Fagaras, Bacau si Galati.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT cele mai importante informatii de la protestele din Bucuresti si din tara

22.50 - S-a incheiat si protestul din Piata Victoriei.

22.31 - S-a incheiat manifestatia de la Iasi, unde circa 100 de persoane au strigat "PSD - ciuma rosie", "Tudorel, sluga model" si "Niste dezastre, legile voastre".

22.30 - S-a incheiat protestul de la Cluj, unde circa 300 de oameni au mers prin centrul orasului si au scandat "DNA sa vina sa va ia", "Tudorel, Tudorel, du-te dupa Viorel"

22.24 - In Piata Victoriei mai sunt 500 - 600 de oameni. Politistii au dat drumul la circulatie si au inconjurat din nou zona de protest cu garduri

22.22 - Oamenii scandeaza: "Pilonul II nu e pentru voi" si "In democratie, hotii stau in puscarie"

22.00 - In Piata Victoriei se canta din nou "Desteapta-te romane", cu lanternele telefoanelor aprinse

21:49 - Mediafax transmite ca au fost cateva incidente in Piata Victoriei din Capitala: cativa protestatari au incercat sa treaca de cordonul de jandarmi, iar doua persoane au fost duse la Sectia 2 de Politie pentru identificare.

21.46 - Imagine simbol pentru proteste: cu mic, cu mare, mai tanar, mai in varsta, bucurestenii au iesit sa isi strige nemultumirile.

21.41 - "Se striga Nu vrem sa fim o natie de hoti. Romania, trezeste-te!"

21.35 - La Bucuresti, protestatarii striga "Nu cedam, rezistam/Zi de zi aici vom fi", transmite corespondentul Ziare.com.

21.32 - Peste 100 de oameni protesteaza acum la Timisoara, in Piata Operei, informeaza Mediafax. Intre manifestanti se numara si Toader, un pensionar care spune ca nu este de acord cu politica dusa de Executiv.

"Am venit impreuna cu nepotul meu, care a implinit 14 ani. Acesta este un exercitiu de democratie, prin care noi, cetatenii, ne facem vocea auzita. Am iesit sa protestez impotriva politicii Guvernului, care vrea din nou sa schimbe legea Justitiei.

Nu sunt de acord cu relaxarea pedepselor, nu sunt de acord cu numirea sefilor Parchetelor de catre ministrul Justitiei, nu sunt de acord ca institutia care controleaza judecatorii si procurorii sa fie subordonata ministrului Justitiei", a explicat protestatarul.

21.30 - La Iasi, in timpul manifestatiei desfasurate in Piata Unirii, a avut loc si un incident. O persoana a fost evacuata de catre jandarmi, dupa ce a intrat intr-un conflict verbal cu cei prezenti. Oamenii au inceput sa huiduie, cerand ca fortele de ordine sa intervina si sa-l evacueze pe cel care polemiza cu cei prezenti, potrivit News.ro.

21.28 - Bucurestenii au si alte nemultumiri in afara de cele legate de propunerile de modificari la Legile Justitiei. Un protestatar are o pancarta pe care este scris un mesaj despre Pilonul II de pensii.

20.20 - "Noaptea, hoti/Ziua mafioti/PSD, ciuma rosie" - se scandeaza acum in Piata Victoriei din Bucuresti.

21.15 - Circulatia pe bd. Aviatorilor, pe sensul dinspre Piata Charles de Gaulle spre Piata Victoriei, este oprita. Singura artera deschisa circulatiei in Piata Victoriei e cea din fata sediului Guvernului.

21.05 - Acum se striga "Romania, trezeste-te!" si "Hotii, hotii!".

21.01 - Se canta imnul Romaniei, "Desteapta-te romane!", timp in care toti cei aflati in Piata Victoriei din Bucuresti au ridicat telefoanele cu luminile aprinse.

21.00 - Sute de oameni sunt in strada si la Timisoara, Cluj Napoca si Brasov, informeaza Mediafax.

20.55 - Peste 2.000 de oameni sunt acum in Piata Victoriei. La protest au venit si Gabriel Liiceanu si fostul ministru Vlad Voiculescu. Circulatia pe latura dinspre Muzeul Antipa a fost oprita, iar protestatarii au ocupat strada.

20.50 - In timp ce bucurestenii se strang in fata Guvernului, seful PSD are un mesaj pentru ei: "Sa asteptam, sa incercam sa avem dezbateri asezate in Romania, pe cele mai sensibile subiecte, daca reusim toti sa rezistam tentatiei... Cineva vine cu niste propuneri. Pana si simpla propunere si simplul gand trebuie sa genereze atacuri, violente verbale si foarte multe critici", a mentionat seful PSD la Antena 3.

20.47 - Atmosfera incepe sa se anime. Cativa protestatari au adus tobe si fluiere. Se aud din cand in cand scandari precum "Demisia, demisia!" si "Hotii, hotii!". Oamenii continua sa vina.

20.45 - Din ce in ce mai multa lume se strange in fata sediului Guvernului. Corespondentul Ziare.com transmite ca aproximativ 1.500 de oameni s-au adunat la "kilometrul 0" al manifestatiei din Bucuresti.

20.30 - Deja sunt peste 500 de persoane in Piata Victoriei si oamenii continua sa vina. Se striga "Nu vrem sa fim o natie de hoti!".

20.00 - Peste 100 de persoane se afla deja in Piata Victoriei, iar circulatia a fost restrictionata in fata Guvernului.

**************************************

"Ceea ce a ramas independent din presa sau institutii reactioneaza din nou, fiecare cu propriile instrumente. Acelasi lucru ar trebui sa facem si noi in strada. In strada, pentru ca asta e principala noastra parghie si pentru ca asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu totii obositi de atatea semnale de alarma, dar e momentul sa reactionam cat putem de ferm. Altfel, putem doar sa ne uitam cum ne transformam resemnati intr-un regim autoritar, asa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia", este mesajul organizatorilor.

Printre cei care deja si-au anuntat participarea la protest se numara si cantaretul Tudor Chirila.

"Duminica aveam alt program, dar hotii de la Guvern si din Parlament au avut grija sa mi-l schimbe. Pe langa ce vor sa faca astia acum OUG 13 era un mizilic. Daca propunerile lui Toader se adopta ne intoarcem in anii 2000. Eu ma intreb cat tupeu au astia sa vrea sa se intalneasca cu presedintele Frantei cand valorile pe care se presupune ca Macron le reprezinta ei sunt disperati sa le calce in picioare definitiv. Ne aflam in ceasul al douasprezecelea", a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Si la Timisoara oamenii se organizeaza pentru a protesta in Piata Operei, duminica de la ora 19:00. Manifestatia de aici se numeste Tudorel, lasa Justitia in pace!.

La Craiova protestul va incepe de la 20:30 in Piata Mihai Viteazul.

De miercuri, de cand ministrul Justitiei a anuntat ce viziune are asupra Justitiei, mai multe proteste au fost organizate si in diaspora.

Protest al romanilor la Paris: Avem intoleranta la hotie. Remediul - sa va stim la puscarie!

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat cateva masuri din proiectul de lege prin care vor fi modificate Legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari importante pentru procurori si judecatori.

Una dintre modificari este aceea ca viitorii procurori sefi vor fi numiti fara acordul presedintelui si vor avea mandate mai lungi.

Iata si o prima reactie negativa de la Parchetul General si reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si opinia unui expert anticoruptie consultat de Ziare.com: Trecerea Inspectiei Judiciare la MJ este un lucru foarte periculos. Numirea procurorilor sefi de catre CSM, o pacaleala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#protest duminica, #proteste Piata Victoriei , #justitie