PSD foloseste cinic moartea Regelui pentru mineriada Justitiei

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 07 Decembrie 2017, ora 06:51
15692 citiri
PSD foloseste cinic moartea Regelui pentru mineriada Justitiei

Dupa ce l-au umilit in fel si chip de-a lungul vietii, tovarasii si urmasii lui Ion Iliescu umilesc si moartea Regelui prin confiscarea cinica a tragicului eveniment, in umbra caruia dau o autentica lovitura de justitie.

Si cine s-a uitat la cele intamplate miercuri in Parlament a avut ocazia sa se convinga pe deplin ca asa stau lucrurile.

Pentru niste oameni de buna credinta, incetarea protestelor ar fi trebuit sa insemne un armistitiu, adica si incetarea actiunilor care au generat tulburarile: adica asaltul asupra Legilor Justitiei. Daca el inceta, intr-adevar am fi putut considera ca ne aflam intr-o perioada de liniste pentru doliu si reculegere.

PSD, dimpotriva, a turat la maximum motoarele, galopand spre adoptarea statutului magistratilor in procedura de urgenta. De ce urgenta? Nu exista nicio alta explicatie rationala in afara eludarii pe cat posibil a dezbaterilor.

Adica amendamentele, numai cele dorite de PSD, desigur, sa nu mai fie dezbatute, ci doar votate in maxima viteza. Isi poate imagina cineva ca sute de amendamente pot fi discutate in 70 de minute, asa cum programase PSD?

Mai mult decat atat, dupa cum acuza USR, forma prezentata plenului Camerei nu coincide cu aceea trecuta de comisia speciala. Oricum acea comisie era o aberatie, pentru ca in conformitate cu Regulamentul sedintelor comune, o comisie speciala comuna poate prezenta rapoarte numai plenului reunit al celor doua camere. Dar nici macar ce s-a discutat acolo nu mai e valabil.

Stiti ce e valabil?

Numai si numai ce vrea Liviu Dragnea de la care Florin Iordache primeste indicatii in timp real la telefon.

PSD si-a facut, in mod evident, o socoteala simpla: avem o fereastra de oportunitate pana pe 16 decembrie cand va fi inmormantarea Regelui. In timpul asta noi transmitem numai mesaje respectuoase, ungem ecranele cu magiun de omagii, dar galopam cu hacuirea Justitiei.

Si cum va indrazni cineva sa riposteze, il acuzam de intinarea memoriei Regelui, de scandal si lipsa de respect in momente atat de grele cand trebuie sa fim toti numai o solidaritatea si o armonie.

Cata nerusinare! Cat cinism! Sa te folosesti de moartea Regelui pentru a da o autentica lovitura de justitie.

Cu lacrimi de crocodil innodate sub barbie, Liviu Dragnea vorbea despre testamentul politic al Regelui: "Regele Mihai a luptat pentru o Romanie intreaga, democratica si europeana, care-si respecta propria traditie si propriile valori nationale. Testamentul sau politic este limpede si nu avem decat sa-l urmam toti, indiferent de convingerile politice!"

Exact acest testament este incalcat din prima zi de chiar Liviu Dragnea, pentru ca masacrarea Legilor Justitiei este un atentat la democratie si va avea ca efect pierderea statutului european al Romaniei. Niciodata Regele nu a inteles prin patriotism nationalismul tafnos pe care il sugereaza Liviu Dragnea.

Si stiti care este imensa ironie? In 1994, dupa haituirea si alungarea Regelui, Eugen Nicolicea, PDSR, cerea MAE sa initieze o lege care sa ii interzica Regelui sa mai calce vreodata in tara prin declarare persona non grata. Acum, acelasi Eugen Nicolicea este unul dintre macelarii Legilor Justitiei, comisa, cum spuneam, sub acoperirea doliului pentru Rege, confiscat cu cinism si chiar ticalosie.

O alta doamna cu cutit de macelar in mana este Steluta Cataniciu de la ALDE, aflata in Parlament prin nerespectarea unei hotarari judecatoresti, situatie care e profund penala. Dnei Cataniciu i-a fost interzis prin hotarare a ICCJ sa mai ocupe o functie publica timp de 3 ani, in urma faptului ca ANI a gasit-o in situatie de incompatibilitate.

Si, totusi, comisia de validare a trecut peste hotararea ICCJ, dna Cataniciu e parlamentar si actor principal al hacuirii Justitiei. Mai mult, PSD incearca prin proiectul Iordache sa o scape de incompatibilitate printr-o lege care sa retroactiveze si trecand peste decizia CCR care a stabilit anul acesta ca o asemenea prevedere este neconstitutionala.

Pentru cei care nu inteleg sau se fac ca nu inteleg ce e rau, foarte rau in aceste modificari amintesc cateva: eliminarea din lege a independentei procurorilor, dreptul Comisiei SRI si SIE, nu al CSM sau CSAT, de a ancheta daca un magistrat este sau nu ofiter acoperit, obligatia magistratilor de a se abtine de la critica altor puteri, excluderea presedintelui din procedura de numire a procurorilor si judecatorilor precum si a conducerii ICCJ. Iar in chestiunea raspunderii magistratilor, s-a revenit la ce voia ALDE dupa pacaleala din comisie.

Si suntem abia la Legea 303. Hacuirea Legii 304 este in plina desfasurare, iar a Legii 317 nici nu a inceput inca. In plus, nota bene, ce e mai rau va veni la Senat, care e camera decizionala.

Culmea culmilor este ca PSD - ALDE sunt atat de grabite sa foloseasca fereastra de oportunitate a doliului, incat au pus pe site-ul Senatului proiectul de modificare a Legii 303 ca aprobat in Camera atunci cand acesta era inca la votul amendamentelor.

Eu nu cred ca Regele, un autentic iubitor de tara, un autentic democrat, un om care credea in statul de drept si in valorile euroatalantice, ar fi acceptat ca moartea sa sa devina alibi pentru o haita dezlantuita de penali si aparatori ai penalilor.

Eu cred ca, dimpotriva, cei pentru care Regele a fost si a ramas un reper, cei care l-au iubit pe suveran si i-au inteles spiritul nu au dreptul acum sa asiste pasivi, blegiti la asaltul impotriva Romaniei europene.

De aceea, salut protestul USR din Parlament, salut actiunea care a atras atentia asupra mizeriei comise de PSD si a incetinit ritmul masacrului.

Acum trebuie luptat din toate puterile, inclusiv in numele Regelui, pentru oprirea acestei ticalosii fara seaman care va ingropa exact Romania pe care Regele o dorea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#modificare Legi Justitie, #PSD rege doliu , #justitie