Senator PNL condamnat la inchisoare pentru mita electorala

Vineri, 13 Martie 2015, ora 13:02
4288 citiri
Senator PNL condamnat la inchisoare pentru mita electorala
Foto: Ziua de Constanta

Senatorul PNL (fost PDL) Christian Gigi Chiru a fost condamnat, vineri, de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 6 luni inchisoare cu suspendare, el fiind acuzat ca a dat mita electorala in timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012.

De asemenea, Gigi Chiru si Fundatia Umanitara "Christian Gigi Chiru" au fost obligati la plata a cate 3.000 lei, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Gigi Chiru a fost trimis in judecata in noiembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta ca, in campania electorala pentru alegerile locale din 2012, in calitate de candidat la functia de primar al municipiului Constanta, a transmis prin posta alegatorilor bonuri valorice medicale cu scopul de a-i determina pe acestia sa il voteze in functia pentru care candida.

Potrivit procurorilor, in luna mai 2012, in timpul campaniei electorale, Gigi Chiru le-a distribuit cetatenilor, prin intermediul fundatiei sale, 24.000 de tichete valorice pentru procurarea de medicamente din farmacii, in valoare de 25 de lei fiecare.

Tichetele primite de constanteni puteau fi utilizate doar daca erau validate la sediul Fundatiei umanitare "Christian Gigi Chiru" prin aplicarea unei stampile, pe baza cartilor de identitate ale cetatenilor.

Anchetatorii sustin ca la farmaciile care incheiasera protocoale de colaborare cu fundatia liderului judetean al PDL au fost decontate peste 11.000 de bonuri valorice pentru medicamente.

"Cele peste 11.000 de bonuri au fost tiparite in culorile electorale ale invinuitului, prezentau aceeasi imagine a candidatului, in aceleasi obiecte de vestimentatie si in aceeasi ipostaza ca si afisele si bannerele electorale oficiale ale invinuitului, iar pe ambele fete ale inscrisurilor distribuite populatiei se afla sloganul electoral oficial al candidatului, respectiv Castiga Chiru, Castigi si Tu! De asemenea, (...), in chiar cuprinsul bonurilor era inserat un text din care rezulta ca invinuitul Chiru Gigi Christian era cel care oferea bonuri valorice cadou in valoare de 25 de lei", conform rechizitoriului intocmit de procurori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gigi Chiru condamnat inchisoare mita, #Gigi Chiru mita tichete valorice , #justitie