Sorina, abuzata de SS

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 02 Iulie 2019, ora 09:51
25373 citiri
Sorina, abuzata de SS

Ca un cancer in faza terminala, Sectia speciala pentru magistrati (SS) se indreapta spre final facand cat de mult rau poate face.

Un pluton de terorizare si santajare a magistratilor, alcatuit inclusiv din procurori dubiosi, poate chiar santajabili, cu care PSD continua asaltul impotriva justitiei sub acoperirea discursului pacifist al dnei Dancila.

Iar dezvaluirile facute de avocata adoptatorilor Sorinei, familia Sacarin, sunt edificatoare in privinta rolului si metodelor SS.

Cel mai grav este ca anchetatoarea SS, Mihaiela Iorga Moraru, aceea care folosea accidentul minor suferit de propriul copil in timp ce fugea dupa catelul scapat pe sosea pentru a se victimiza in raport cu Laura Codruta Kovesi, a comis impotriva copilului familiei Sacarin ceea ce un procuror mi-a definit drept o masura restrictiva complet ilegala.

In fapt, spune avocata adoptatorilor, procurorul Iorga Moraru a solicitat de la Directia Pasapoarte si a retinut fara nicio acoperire legala pasaportul Sorinei Sacarin. Daca avea dreptul sa faca asta, nici macar nu mai era necesara solicitarea cu acelasi obiect facuta in instanta de procurorul general.

Cat timp aceasta nu s-a pronuntat, care este temeiul legal in baza caruia dna Iorga Moraru a privat-o pe Sorina Sacarin de libertatea de miscare si circulatie, drept fundamental al omului? Temeiul e acelasi invocat de Codrin Stefanescu pentru modificarea Legilor Justitiei si penale. Pentru ca poate.

Si a mai putut ceva dna Iorga Moraru, potrivit avocatei parintilor Sorinei Sacarin: mama, Ramona Sacarin, a fost presata prin tehnici abuzive sa faca declaratii impotriva judecatorilor care au decis adoptia. Adica exact ceea ce marii sustinatori ai SS acuzau toata ziua ca facea DNA. SS a aparut, nu-i asa?, pentru ca tocmai asa ceva sa nu se mai poata intampla.

Deci pe de-o parte sunt tintiti judecatorii, care trebuie scosi tapi ispasitori ai adoptiei care trebuie sa fie ilegala, ca sa vada tot poporul cum justitia vinde copiii nedoriti de romani americanilor lacomi de organe. Pe de alta parte, este transmis un mesaj clar celor care vor judeca cererile de suspendare si revizuire a adoptiei, precum si aceea de a o bloca pe Sorina Sacarin in tara, nu care cumva sa le respinga, pentru ca dna Iorga Moraru se va napusti asupra lor.

SS si-a facut deja o practica din intimidarea judecatorilor. Un exemplu este incercarea de redeschidere a dosarului pe numele judecatorului CSM Bogdan Mateescu si al tatalui acestuia, dosar deschis in 2015 de Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea, care si-a declinat, un an mai tarziu, competenta catre DNA, care l-a clasat.

Judecatorul Bogdan Mateescu face parte din opozitia la dna Savonea si s-a opus aparitiei SS. Nu numai ca dl Mateescu este hartuit, dar divizia de propaganda a SS creeaza tensiune in jurul cazului, dar si in jurul judecatorului care ar urma sa se pronunte asupra solicitarii de redeschidere a dosarului. Si el trebuie sa se simta vizat.

Toate aceste abuzuri nu le poate ancheta decat SS. Deci este de competenta exclusiva a SS sa se autoancheteze. Deci plangerea familiei Sacarin impotriva procurorului SS Iorga Moraru va fi anchetata de SS. La fel plangerea impotriva procurorului general Licu, care va avea acum un motiv in plus sa fie extrem de atent sa nu supere cumva anchetatorii SS.

Dar nu cred sa-i fie foarte greu, cat timp dl Licu oricum considera ca nu ar fi nimic nepotrivit ca SS, contestata de toate mecanismele internationale, sa fie avasanta la rang de directie.

Dar cine sunt anchetatorii?

Dna Iorga Moraru nu are un trecut precum cristalul. A fost anchetata si trimisa in judecata pentru favorizarea infractorului si 4 acte de fals intelectual in forma continuata. In urma cu un an dosarul a fost restituit la DNA si ori a fost clasat imediat, iar singura care poate cere redeschiderea lui acum este SS, ori a fost predat de DNA la SS si este acolo intr-un sertar.

Adica dna Iorga Moraru, care acum se da de ceasul mortii in cazul Sorinei Sacarin, poate fi, in opinia mea, un procuror santajat exact cu ceea ce face SS in alte cazuri: redeschideri de dosare clasate sau urmarire penala, ambele, repet, exclusiv de competenta sectiei din care ea face parte. Ma intreb daca nu de asta a si vrut dna Iorga Moraru sa treaca de la DNA la SS.

Intr-o situatie identica este si sefa SS, dna Florea. DIICOT il ancheteaza pe Darius Valcov pentru publicarea protocolului SRI-PICCJ. Dar cine i l-a dat lui Valcov de la Parchetul Curtii de Apel Constanta? Potrivit fostului procuror general Augustin Lazar, un procuror si doi grefieri de la Parchetul Curtii de Apel sustin ca Adina Florea a fost cea care a cerut documentul clasificat fotocopiat care a ajuns la politician.

Daca DIICOT ajunge din nou la Adina Florea, tot dosarul se va muta la, ati ghicit!, SS. Asa cum s-a intamplat deja in ianuarie.

Este dna Florea un procuror cu sabia lui Damocles deasupra capului, una pe care o tine doar firul numit SS a carei sefa este?

Pana la urma, macar in fata unei decizii a CJUE, PSD va fi nevoit sa renunte la SS, oricate rapoarte exerne va mai tine Viorica Dancila la secret. Dar pana atunci, intensitatea raului produs nu ma indoiesc ca va creste. Inteleg din surse judiciare ca SS se pregateste pentru retragerea apelului in cazul Alinei Bica, dupa model Ghita, si pentru un nou raid de haituire la sange a magistratilor incomozi.

Si in tot acest timp, dna Dancila ne va rade in nas amintindu-ne ca nu poate da OUG de desfiintare a sectiei, pentru ca referendumul lui Iohannis i-a interzis sa mai dea OUG in domeniul Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#adoptie Sorina ancheta sectie speciala , #justitie