Tariceanu spune ca Bruxelles-ul s-a pripit, dupa ce Comisia i-a transmis ca e foarte bine informata si intelege miza modificarii Legilor Justitiei

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 09:39
5954 citiri
Tariceanu spune ca Bruxelles-ul s-a pripit, dupa ce Comisia i-a transmis ca e foarte bine informata si intelege miza modificarii Legilor Justitiei
Foto: Arhiva Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a dat o noua replica la scrisoarea Comisiei Europene semnata de Juncker si Timmermans in care isi exprima ingrijorarile privind modificarile aduse Legilor Justitiei.

Intr-o interventie pentru Antena 3, Tariceanu sustine ca avertismentul este "o pripeala din partea Comisiei", in conditiile in care nu a asteptat "rezultatul analizei de constitutionalitate pe care il face Curtea Constitutionala in momentul de fata" si s-a "antepronuntat" pe "chestiuni care tin de fondul problemei".

"Adica, indoielile pe care le au cu privire la modul in care este pastrata sau nu independenta justitiei, de exemplu. Si, bineinteles, legile pe care noi le-am adoptat in Parlament, din punctul nostru de vedere - si deja am vazut si prima analiza a Curtii Constitutionale - nu fac decat sa confirme ca ele reusesc sa duca la indeplinire un deziderat si anume, consolidarea independentei justitiei, nicidecum slabirea ei. Dar probabil ca de la Bruxelles se vede diferit", a declarat presedintele Senatului la Antena 3.

Am intrat pe tobogan! Pretul golaniei politice

Reactia vine in contextul in care a existat un schimb de replici intre presedintii celor doua Camere din Parlament si ale partidelor de guvernamant si reprezentantii Comisiei Europene, presedintele CE, Jean Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Frans Timmermans.

Miercuri, Comisia Europeana a lansat un apel la adresa Parlamentului Romaniei, printr-o declaratie comuna semnata de Juncker si Timmermans, postata pe site-ul Comisiei Europene.

Oficialii au aratat ca urmaresc "cu ingrijorare" evolutiile recente din tara noastra.

Citeste integral scrisoarea semnata de Juncker si Timmermans: Comisia Europeana avertizeaza Parlamentul de la Bucuresti in legatura cu Legile Justitiei si Codurile Penale

In replica, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au sustinut ca oficialii europeni sunt dezinformati.

Cei doi s-au declarat ingrijorati de "modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor pe tema justitiei din Romania".

Dragnea si Tariceanu, dupa avertismentul CE: Suntem ingrijorati de modul incorect in care a fost informata

Dupa scrisoara presedintilor celor doua Camere din Parlament, joi a venit o noua reactie din partea reprezentantilor Comisiei Europene, care au precizat ca sunt "foarte bine informati despre acest proces, despre mizele care sunt in joc si despre potentiale riscuri".

Comisia Europeana, replica pentru Dragnea si Tariceanu: Suntem foarte bine informati

"Comisia a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania si evolutia discutiilor asupra acestor legi in decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informati despre acest proces, despre mizele care sunt in joc si despre potentiale riscuri. Suntem in contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar si societatea civila din Romania, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", se arata in raspunsul remis de reprezentantii CE catre Digi24.

In ciuda tuturor avertismentelor precedente transmise de la Bruxelles, majoritatea guvernamentala PSD-ALDE a decis sa mearga inainte cu modificarea legilor Justitiei si a Codurilor Penale in pofida semnalelor de alarma transmise in mod repetat de magistrati si experti in drept, dar si a protestelor publice.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu replica Comisia Europeana, #Tariceanu reactie Comisia Europeana , #justitie
Comentarii
Poza LEHAMITE_MARE
LEHAMITE_MARE
rank 5
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Lui Tradicenu nu-i intra in "tartacuta " cu cine are de aface!!