Un interlop urmarit international 9 ani a revenit in tara singur, dupa prescrierea pedepsei. Mesajul sfidator pentru autoritati

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 16:50
33619 citiri
Un interlop urmarit international 9 ani a revenit in tara singur, dupa prescrierea pedepsei. Mesajul sfidator pentru autoritati
Foto: captura YouTube / Ziarul de Iasi

Interlopul iesean Belgian Tanase (foto centru), urmarit international de autoritatile romane 9 ani, a revenit in tara singur la scurt timp dupa ce pedeapsa primita in 2007 s-a prescris. Intoarcerea lui a fost transmisa live pe Facebook de familie.

Mai mult, intr-o filmare de la o petrecere, interlopul le-a aratat sfidator degetul autoritatilor care timp de 9 ani s-au dovedit neputincioase, scrie Ziarul de Iasi.

Belgian Tanase, membru al clanului condus de Cosmos Tanase, a fost condamnat definitiv in iunie 2007 la patru ani de inchisoare cu executare pentru conducere fara permis si refuzul prelevarii de probe biologice. Prea tarziu insa, Belgian fugise din tara.

Autoritatile l-au dat in urmarire internationala dar, in ciuda numeroaselor informatii publice cu privire la locul in care s-ar putea afla, el nu a fost niciodata prins.

Conform sursei citate, inca din 2008 fugarul isi daduse adresa de domiciliu din Franta, in cadrul unui proces. In plus, jurnalistii de la Ziarul de Iasi dadusera de urma lui inca de anii trecuti si, mai mult, barbatul avea cont de Facebook, unde posta fotografii si conversa cu fiul sau.

Ulterior, informatiile obtinute de jurnalisti, potrivit carora fugarul s-ar fi aflat, rand pe rand, in Franta, la Londra sau in Belgia, s-au dovedit adevarate.

In luna iunie, Belgian Tanase a introdus actiune la Judecatoria Iasi aratand ca mandatul de executare a pedepsei s-a prescris, iar in data de 26 august instanta i-a dat dreptate.

Culmea este ca pe 30 august, la 4 zile dupa ce pedeapsa s-a prescris, Belgian a fost... arestat de autoritatile franceze, in baza mandatului european emis anterior.

"In baza mandatului de executare a pedepsei, politistii au efectuat investigatii si cautari ale persoanei, ultima localizare fiind in data de 30 august, cand, in urma colaborarii cu autoritatile franceze, acesta a fost arestat. In toti anii in care barbatul mentionat a fost dat in urmarire generala, colegii de la Biroul Urmariri au facut demersuri sustinute pentru depistarea in vederea extradarii persoanei", a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi, pentru Ziarul de Iasi.

Interlopul a fost eliberat imediat de autoritatile franceze, constatandu-se ca mandatul european devenise nul.

Belgian Tanase a revenit in tara pe 12 septembrie, cu o cursa de la Paris, care a aterizat la Iasi. Familia lui a transmis live, pe Facebook, intoarcerea in tara a fugarului.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#interlop Iasi fugar revenit tara, #Belgian Tanase urmarit international , #justitie