Comisarul Cattani, repus in drepturi - decizie pentru Traian Berbeceanu (Video)

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 12:42
3897 citiri
Comisarul Cattani, repus in drepturi - decizie pentru Traian Berbeceanu (Video)
Foto: bihorstiri.ro

Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba Iulia, nu mai are nicio interdictie in dosarul instrumentat de DIICOT, au decis, vineri, judectaorii Curti de Apel Alba Iulia.

Astfel, magistratii au respins contestatia procurorilor la hotararea Tribunalului Hunedoara, care a stabilit repunerea in drepturi a lui Traian Berbeceanu, el aflandu-se pana vineri sub control judiciar, transmite Realitatea TV.

Dumitru Coarna, vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor, a declarat ca spera ca Berbeceanu sa lucreze din nou in cadrul IGPR.

"Sper ca Oprea (ministrul de Interne - n.red.) sa analizeze foarte bine decizia Curtii de Apel Alba Iulia. Daca arestezi un om care lucreaza cu informatii in interesul cetateanului, iar procurorii au fabricat probe...Eu imi doresc de maine (sa isi reia functia - n.red.), dar IGPR s-ar putea sa incerce sa justifice ca sa nu fie repus in drepturi", a afirmat Coarna.

Traian Berbeceanu cere revocarea masurilor preventive luate impotriva sa

Tribunalul Hunedoara a decis, la inceputul lunii aprilie, sa aprobe solicitarea lui Traian Berbeceanu ca masurile impuse de controlul judiciar sa fie anulate. Apoi, DIICOT a contestat hotararea magistratilor la Curtea de Apel Alba Iulia.

Seful DIICOT Alba, urmarit penal: A fabricat probe in dosarul comisarului Traian Berbeceanu

Berbeceanu a stabilit de la inceput ca DIICOT i-a fabricat dosarul penal si a facut o plangere impotriva procurorului-sef al DIICOT Alba Ioan Muresan. El este acum urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile in dosarul in care s-a dispus arestarea preventiva a fostului sef BCCO Alba.

Comisarul Berbeceanu a fost arestat preventiv in noiembrie 2013 si a stat timp de o luna in arest preventiv.

In cele din urma, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca fostul sef al BCCO poate fi cercetat in libertate. El era acuzat ca ar fi colaborat cu o grupare de interlopi si ca ar i-ar fi anuntat pe suspecti inainte de controalele si perchezitiile facute de autoritati la domiciliul acestora. Gruparea era suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, iar prejudiciul cauzat era estimat la peste 3,5 milioane de lei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Berbeceanu repus drepturi, #Berbeceanu anulare control judiciar, #Berbeceanu anulare masuri preventive , #justitie