Condamnare definitiva intr-unul dintre cele mai vechi dosare din Romania: Se judeca de 14 ani

Marti, 02 Februarie 2016, ora 11:08
6059 citiri
Condamnare definitiva intr-unul dintre cele mai vechi dosare din Romania: Se judeca de 14 ani
Foto: Ziare.com

Omul de afaceri romano-israelian Sorin Shmuel Beraru a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la 5 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind fraudarea societatii Cico SA.

In acelasi dosar, inceput in 2002, Dumitru Dulamescu, fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al SC Cico SA, si Elena Bujor Vasiliu, fost director general al Cooperativei de Credit Banca Populara Furnica, au fost condamnati la cate 4 ani inchisoare cu executare tot pentru spalare de bani.

CAB a admis apelul DNA si a majorat pedepsele date celor trei de Tribunalul Bucuresti in octombrie 2015, instanta care ii condamnase la cate trei ani inchisoare.

Judecatorii au lasat, insa, nesolutionata actiunea civila formulata de partile civile SC Cico SA si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) impotriva celor trei condamnati. In proces, Cico SA se constituise parte civila cu suma de 3.650.000 de dolari, iar AVAS cu 3.112.454 de lei.

Dosarul "Cico" este printre cele mai vechi din justitie. Ancheta a fost inceputa de Parchetul General, iar in anul 2002, Sorin Beraru si ceilalti inculpati au fost trimisi in judecata la Tribunalul Bucuresti. In 2007, instanta a dispus restituirea cauzei la procuror pentru refacerea actului de sesizare, iar in 2008 dosarul a fost preluat de DNA, care apoi l-a retrimis in instanta in anul 2011.

Intre timp, sase functionari trimisi in judecata in acest dosar au scapat de condamnare, dupa ce faptele de care erau acuzati s-au prescris. Este vorba de Alin Emil Giurgiu, director general executiv la Fondul Proprietatii de Stat (FPS) ; Corneliu Mindrescu, sef de departament si membru in Comitetul de Directie al FPS; Octavian Banica, director Directia Gestiune Actionariat in cadrul FPS; Nelu Radulescu, sef serviciu in cadrul aceleiasi directii din FPS; Cornel Nica, vicepresedinte al SAI Muntenia Invest SA si director al Departamentului de valori mobiliare din cadrul SIF Muntenia, Teodor Horia Mihaescu, director general al SAI Muntenia Invest SA.

SC Cico SA era o societate comerciala la care FPS era actionar majoritar (cu 70% dintre actiuni) cu obiect de activitate, in principal, in domeniul producerii si comercializarii bauturilor racoritoare si care detinea un patrimoniu imobiliar - terenuri si spatii comerciale - intr-o zona comerciala foarte buna (ex. Halele Bucur Obor).

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#decizie dosar Cico, #Sorin Shmuel Beraru condamnat inchisoare, #Sorin Shmuel Beraru inchisoare , #justitie