De ce nu se mai muta Judecatoria Buzau in mall-ul din oras

Luni, 25 Mai 2015, ora 18:57
3992 citiri
De ce nu se mai muta Judecatoria Buzau in mall-ul din oras
Foto: Galleria Mall

Judecatoria Buzau nu va functiona in Galleria Mall din oras, dupa ce comisia din cadrul instantei a respins aceasta varianta, luata in calcul initial in urma evaluarilor a cinci oferte, licitatia pentru gasirea unui spatiu nou urmand sa fie reluata in cel mai scurt timp.

Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Buzau, Leontin Dragulescu, oferta depusa de centrul comercial Galleria Mall a fost respinsa de comisia din cadrul instantei, desi initial, in urma evaluarii altor patru oferte, fusese luata in calcul.

Judecatoria Buzau s-ar putea muta intr-un mall

In aceste conditii, licitatia pentru gasirea unui nou spatiu unde Judecatoria Buzau sa isi desfasoare activitatea va fi reluata in cel mai scurt timp posibil.

"Se va umbla si la conditii in sensul ca se va delimita mult mai precis zona in care trebuie sa fie amplasata cladirea avand in vedere ca au existat discutii si pe aceasta tema. Practic, zona in care va trebui sa fie amplasata Judecatoria va fi una centrala, delimitata clar pe anumite strazi fara a se tine neaparat seama de zonele fiscale stabilite de Primarie", a declarat judecatorul Leontin Dragulescu.

De asemenea, Dragulescu a explicat ca reprezentantii Judecatoriei Buzau fac demersuri la Ministerul Justitiei pentru a se mari suprafata care ar trebui inchiriata si implicit suma alocata lunar.

Potrivit unor surse din cadrul Judecatoriei Buzau, oferta ca instanta sa functioneze intr-un mall a fost respinsa din motive tehnice.

Mall-ul ar fi fost vizitat de reprezentanti ai Jandarmeriei, institutia care asigura paza instantei, si ai Administratiei Penitenciarelor, care au verificat daca pot fi create conditii pentru transportul si accesul persoanelor arestate in salile de judecata, precum si de reprezentanti ai altor institutii care urmau sa emita avize necesare functionarii instantei in spatiul pus la dispozitie.

Mall-ul nu ar fi fost un spatiu optim pentru arestati

Conform surselor citate, in urma inspectiilor au fost formulate cinci obiectii. Astfel, reprezentantii Administratiei Penitenciarelor ar fi considerat ca spatiul de la mall nu este optim pentru ca accesul arestatilor s-ar fi facut printr-o zona publica, chiar daca proiectul depus de proprietarul centrului comercial avea prevazute spatii destinate exclusiv persoanelor arestate si pazei acestora, precum si culoare speciale pentru accesul in salile de judecata.

In prezent, instanta buzoiana isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu Tribunalul Buzau, insa sediul este vechi, iar spatiul insuficient.

Reprezentantii Galeria Mall trebuiau sa mai obtina avize de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Jandarmerie, Administratia Penitenciarelor, pentru a putea fi semnat contractul de inchiriere.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Judecatoria Buzau mall, #Judecatoria Buzau mutat mall, #Judecatoria Buzau mall respins , #justitie