Deputat PSD condamnat pentru coruptie: Tinerii nu au de ce sa iasa in strada

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 19:11
11072 citiri
Deputat PSD condamnat pentru coruptie: Tinerii nu au de ce sa iasa in strada
Foto: Site PSD

Deputatul PSD Catalin Radulescu a sustinut joi, la Parlament, ca nicio fapta de coruptie nu s-ar gratia daca ordonantele pe Justitie puse in dezbatare publica ar fi adoptate, astfel ca el nu vede niciun motiv pentru care romanii sa iasa in strada.

Deputatul PSD, care are o condamnare definitiva cu suspendare pentru dare de mita, spune ca celor care protesteaza ar trebui sa li se explice ca acest proiect "nu este facut pentru politcieni", ci ar viza "hoti" si pe cei care au comis "fapte minore".

"Ce sa va spun? Am aflat de la televizor ca se da ordonanta. De cand ordonantele sunt in dezbatere? Ordonantele de Guvern nu se dezbat - asta pentru cei care nu stiu", a spus deputatul PSD.

La remarca jurnalistilor, care i-au spus ca procurorul general a anuntat ca vor beneficia de OUG aproximativ 20-30 de parlamentari, pe langa consilieri si primari, Catalin Radulescu a insistat ca "nicio fapta de coruptie nu se gratiaza prin ordonanta".

"Nu stiu care sunt aia, ca nicio fapta de coruptie nu se gratiaza prin ordonanta. Asa ca nu stiu cine ar putea sa beneficieze. In plus, cei care sunt condamnati cu suspendare nu beneficiaza de gratiere.

Adica hai sa intelegem termenii, pentru ca, daca vorbim asa, ca sa ne aflam in treaba, sigur ca n-o sa ne intelegem niciodata. Deci faptul ca ies niste tineri in strada, ar trebui sa li se explice ca n-au de ce sa iasa pentru ca prin aceasta gratiere cel putin o sa iasa probabil hoti sau eu stiu oameni care au facut chestiuni minore", a completat social-democratul.

Catalin Radulescu a insistat ca "nicio fapta de coruptie nu este gratiata prin aceasta ordonanta".

"Cititi-o, si noi am citit-o foarte bine, si noi am aflat de ea ieri, deci nu stiam de ea, asa, niciun fel de condamnare, ca este cu suspendare, nu beneficiaza de gratiere si atunci nu este facuta pentru politicieni. Si cu asta am terminat subiectul", a declarat deputatul.

Subiectul nu a fost insa incheiat atat de ferm, pentru ca social-democratul si-a nuantat ulterior afirmatia, spunand ca nu stie de fapt ce scrie in OUG privind gratierea.

"Gratierea se aplica numai pentru executare, nu pentru suspendare. Nu stiu ce scrie in ordonanta. Ce scrie in ordonanta - habar n-am. Voi stiti mai bine decat noi, noi nu am vazut aceasta ordonanta", a precizat social-democratul.

Jurnalistii i-au atras atentia ca tocmai afirmase ca a primit miercuri OUG privind gratierea, moment in care Catalin Radulescu a spus ca a primit-o, dar nu a citit-o.

"Am primit-o ieri, dar nu am citit-o. Nici nu vreau sa o citesc, ca nu ma intereseaza. Eu astept sa facem dezbatere publica pe tot ce inseamna modificari la Codul penal. In grupul parlamentar PSD nu a existat nicio discutie, ati fi stiut daca a existat o discutie, stiti foarte bine ca aveti sursele respective", a conchis deputatul PSD.

Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Catalin Radulescu la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care a fost acuzat de dare de mita si a fost si gasit incompatibil cu functia de parlamentar.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Catalin Radulescu Ordonante Justitie, #Ordonante Justitie deputat PSD , #justitie