Deputatul Florin Popescu, pus sub control judiciar

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 15:41
3147 citiri
Deputatul Florin Popescu, pus sub control judiciar

Procurorii DNA au decis, miercuri, ca deputatul Florin Popescu, acuzat de oferire de mita electorala, va fi plasat sub control judiciar si nu va avea voie sa paraseasca tara.

De asemenea, parlamentarul va trebui sa se prezinte periodic la Politie, se arata intr-un comunicat al DNA. Astfel, deputatul trebuie sa respecte mai multe obligatii, cat timp se afla sub control judiciar:

  • sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat;
  • sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;
  • sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat;
  • sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;
  • sa nu comunice direct sau indirect cu persoana vatamata si martorii audiati in cauza.

Potrivit DNA, deputatului "i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive".

Masura punerii lui Popescu sub control judiciar vine dupa ce Parlamentul nu a aprobat arestarea sa.

Florin Popescu, salvat inca o data de la arestare: Am cerut sprijin divin si vad ca m-a ajutat (Video)

Deputatul, acuzat de oferirea de mita electorala la alegerile din 2012, a scapat de arestare, pe 27 mai, dupa ce colegii sai din Camera Deputatilor au respins cererea privind incuviintarea arestarii preventive. Au fost exprimate 224 de voturi "impotriva" si 78 "pentru".

Florin Popescu este acuzat de DNA ca a oferit mita electorala constand in 70 de tone de pui grill, pe care i-a cerut de la o firma din judetul Dambovita in 2012, atunci cand era presedintele Consiliului Judetean din partea PDL.

Florin Popescu a fost, incepand cu 2012, deputat PDL, ulterior alegand sa o urmeze pe Elena Udrea in Partidul Miscarea Populara. In momentul in care DNA-ul a inceput urmarirea penala impotriva sa, Popescu a ales sa demisioneze din PMP.

F.N.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#DNA Popescu control judiciar, #Florin Popescu control judiciar, #Florin Popescu mita, #Florin Popescu pui grill, #Florin Popescu scapat arest , #justitie